Mainos

IL: Takkula nousemassa Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen – keskusta nappaamassa paikan takaisin kokoomukselta

Suomen paikalle Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen sovitellaan miestä tai naista keskustan riveistä. Iltalehti kertoi tiistaina, että paikalle olisi nousemassa europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.).

Takkula kertoo STT:lle olevansa kiinnostunut tehtävästä, mutta vielä tiistaina hänellä ei ollut tietoa, kuka tehtävään valittaisiin tai kuinka moni keskustalainen sitä tavoittelee. Paikkaan on kysytty kiinnostuneita keskustan sisältä.

– Olen laittanut paperit pääministerin EU-avustajalle, kun kiinnostuneita kysyttiin, Takkula kertoo.

Tehtävään on pohdiskeltu myös entistä pääministeriä Mari Kiviniemeä (kesk.), jonka kausi apulaispääsihteerinä OECD:ssä on päättymässä ensi kesänä. Pääministerin avustajakunnasta ei tiistaina haluttu kommentoida Suomen tehtävään asettamaa ehdokasta. Muodollisesti valinta tehdään EU-pöydissä, mutta valituiksi tulevat maiden esittämät ehdokkaat.

Iltalehden mukaan Suomen ehdokkaasta päätettäisiin jo torstain valtioneuvoston istunnossa.

Itälä etsii uusia tehtäviä

Luxemburgissa sijaitseva hyväpalkkainen tehtävä, joka on mielletty myös palkkioksi kokeneille poliitikoille, on siirtymässä kokoomukselta takaisin keskustalle. Tuomioistuimen suomalaisjäsenenä on tällä hetkellä kokoomuksen Ville Itälä, jonka kuusivuotinen kausi on päättymässä. Kausi olisi kuitenkin mahdollista uusia.

Paikan päätyminen keskustalle oli Iltalehden mukaan keskustan ehto sille, että kokoomus säilyttää varapääjohtajan paikan Euroopan investointipankissa, johon nousee Alexander Stubb.

Takkulan valinta saisi liikkeelle muitakin henkilövaihdoksia. Hänen tilalleen EU-parlamenttiin nousisi Elsi Katainen (kesk.), joka kertoi Uutissuomalaiselle tiistaina suhtautuvansa "lähtökohtaisesti myönteisesti", jos paikka meppinä vapautuisi. Kataisen tilalle eduskuntaan nousisi puolestaan Eero Reijonen Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Euroopan tilintarkastustuomioistuin tarkastaa, että EU:n varat on kerätty ja käytetty kuten pitää. Tuomioistuimessa on 28 jäsentä, yksi jokaisesta jäsenmaasta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.