Takavuosien menestysseura virittelee uutta tulemista – pystyykö Valencia vihdoin haastamaan La Ligan suurseurat?

LaLiga palaa MTV:lle - kaikki ottelut C Morella 1:00

Espanjan La Ligassa pelaava Valencia on virittelemässä uutta tulemista espanjalaisen jalkapalloilun huipulle päävalmentajansa Marcelinon johdolla.

Valencia viime vuosina jäänyt sarjan kärkipään ulkopuolelle. Viime kaudella Valencian päävalmentajaksi saapunut Marcelino johdatti seuran sarjassa neljänneksi. Valencia selvitti näin ollen tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

2000-luvun alku oli Valencian kulta-aikaa. Perinteikäs espanjalaisseura juhli La Ligan voittoa kahdesti vuosina 2002 ja 2004. Mestarien liigassa Valencia oli kahtena vuonna perättäin finaalissa vuosina 2000 ja 2001, mutta joutui taipumaan molemmilla kerroilla.

Unai Emeryn valmennuskaudella 2008-2012 Valencia vakiinnutti paikkansa Real Madridin ja Barcelonan takana, mutta ajautui myöhemmin talousongelmiin ja putosi kärjen tuntumasta.

Nyt Valenciassa on havaittavissa uutta tulemista. Joukkueen päävalmentaja Marcelino on saanut houkuteltua haaviinsa liudan pelaajia, sillä Valencia on vahvistanut joukkuettaan kesän siirtomarkkinoilla aktiivisesti. Joukkue on haalinut muun muassa Michy Batshuayin ja MM-kisoissa ihastuttaneen Denis Tsherishevin lainasopimuksella riveihinsä. Joukkueen hyökkäys vahvistui myös Kevin Gameirolla, joka saapuu joukkueeseen itseluottamusta uhkuen.

– Haluan tehdä 20 maalia tai vielä enemmän. Olen hyvässä kunnossa. Atletico Madridia vastaan pelattavasta kauden ensimmäisestä ottelusta tulee erityinen, Gameiro sanoo Marcan mukaan.

Valencia joutuu heti kivikovaan testiin, sillä se kohtaa avausottelussaan Atletico Madridin. Ottelu on nähtävissä C More Sport 2 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa maanantaina kello 20.55 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat