Kutkuttava La Liga -kausi on ovella – viisi seuraa taistelee tosissaan kärkisijoista

LaLiga palaa MTV:lle - kaikki ottelut C Morella 1:00

Espanjan La Liga -kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kärkisijoista käydään tiukka taistelu viiden seuran välillä.

La Liga käynnistyy perjantaina. Kaikki ottelut ovat nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa. La Ligan ottelut näkyvät vahvasti myös C More Sportin kanavilla.

Barcelona, Atletico Madrid ja Real Madrid lähtevät tähänkin kauteen suurimpina ennakkosuosikkeina, mutta Villareal ja Valencia aikovat tosissaan lyödä kapuloita isojen rattaisiin alkavalla kaudella.

Barcelona

Barcelona lähtee kauteen suurena ennakkosuosikkina.

Hallitseva mestari Barcelona on voittanut La Ligan viimeisen 14 vuoden aikana peräti yhdeksän kertaa. Se on suuri ennakkosuosikki voittamaan mestaruus myös tällä kaudella.

Joukkueen runko ei ole juurikaan muuttunut. Ainoina lähtijöinä ovat Japaniin siirtynyt Andres Iniesta ja Paulinho, jonka ura jatkuu Kiinassa.

Joukkue on vahvistanut myös rivejään. Arturo Vidalin saapuminen tuo keskikentälle kaivattua kovuutta. Bordeauxista saapunut Malcom tuo mestarin hyökkäykseen uuden vaihtoehdon.

Real Madrid

Gareth Balen odotetaan täyttävän Cristiano Ronaldon saappaat.

Real Madrid kärsi kärkijoukkueista suurimman menetyksen, kun Cristiano Ronaldo siirtyi Juventukseen. Joukkue on täysin uuden ajanjakson edessä, sillä kolmeen perättäiseen Mestarien liiga -mestaruuteen valkopaidat luotsannut Zinedine Zidane päätti jättää tehtävänsä.

Zidanen saappaisiin astuu Julen Lopetegui, joka aloittaa urakkansa todella haastavassa paikassa. Toistaiseksi Real ei ole hankkinut Cristiano Ronaldolle korvaajaa, joten Gareth Balelta, Iscolta, Karim Benzemalta ja Marco Asensiolta sopii jokaiselta odottaa tasonnostoa. 

Luka Modric on elintärkeä palanen valkopaitojen keskikentällä. Thibaut Courtoisin siirto Madridin maalinsuulle tuo sopivaa kilpailua ykköstorjujan paikasta.

Atletico Madrid

Antoine Griezmann on Atletico Madridin ykköstähti.

Viime vuonna toiseksi sijoittunut Atletico saa varmasti rutkasti itseluottamusta UEFA:n Super Cupin voitosta ja jahtaa varmasti entistä nälkäisemmin liigamestaruutta.

Joukkue on vahvistunut Thomas Lemarilla, Gelson Martinsilla ja Rodrilla, jotka tuovat Atleticon peliin aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nopeudellaan ja taidoillaan.

Elintärkeää Atleticon mestaruushaaveiden kannalta oli tieto siitä, että ykköstähti Antoine Griezmann jatkaa seurassa. Myös maalivahti Jan Oblak näyttelee isoa roolia Atleticon mestaruusjahdissa.

Valencia

Valencia nappasi MM-kisoissa ihastuttaneen Denis Tsherishevin riveihinsä.

Viime vuonna hienosti neljänneksi sijoittunut Valencia pyrkii parantamaan entisestään. Päävalmentaja Marcelino on onnistunut naaraamaan kovia vahvistuksia joukkueeseensa muun muassa Michy Batshuayin, Denis Tsherishevin ja Kevin Gameiron muodossa.

Joukkueen avainpelaajat ovat pysyneet seurassa, joten Valencialla on kaikki mahdollisuudet haastaa suurseurat toden teolla.

Villareal

Villareal pyrkii parantamaan viime vuoden viidettä sijaa. 

Myös Villareal on vahvistanut joukkuettaan. Viime kaudella "Keltainen sukellusvene" sijoittui viidenneksi.

Espanyolin maalipyssy Gerard Moreno saapuu vahvistamaan keltapaitojen hyökkäystä. Moreno paukutti viime kaudella 16 täysosumaa La Ligassa.

Loukkaantumisista kärsinyt Santi Cazorla palaa Villarealin riveihin monen vuoden tauon jälkeen. Jos Cazorla saa pelata terveenä, on hän kivikova lisä Villarealin nippuun ja tuo varmasti oveluutta sekä varmuutta keskikentälle.

Lähde: AP News

Lue myös:

    Uusimmat