Mainos

Taiwanin turmakone väärällä kiitoradalla

Taiwanissa tiistaina sattuneen lento-onnettomuuden syynä oli väärän kiitoradan valitseminen.

Taiwanilaisen syyttäjän Song Kuo-yehin mukaan kone oli väärällä kiitoradalla ollessaan törmännyt betoniesteeseen ja lopulta raskaaseen kaivinkoneeseen, minkä jälkeen kone räjähti.

Koneen omistaneen Singapore Airlines -yhtiön toimitusjohtaja Cheong Choong myönsi, että lentäjien tekemä virhe aiheutti onnettomuuden. Cheongin mukaan myös Taipein lentokentän turvajärjestelyt täytyy arvioida uudelleen. Lentoyhtiö oli aikaisemmin pitänyt koneen joutumista väärälle kiitoradalle epätodennäköisenä.

Los Angelesiin matkalla olleen Boeing 747 -koneen turmassa kuoli 81 ihmistä. 98 matkustajaa ja miehistön jäsentä - myös koneen kapteeni - selvisi hengissä, heistä 16 vahingoittumattomina.

Syynä lentäjän virhe

Taiwanin lentoturvallisuudesta vastaavan neuvoston johtaja Kay Yong sanoi, että onnettomuuden keskeinen syy oli lentäjän virhe. Yongin mukaan lentäjä huomasi esteet hetkeä ennen törmäystä ja yritti saada koneen nopeasti ilmaan.

-Koneen nokkapyörä ehti juuri nousta maasta ennen törmäystä, Yong sanoi toimittajille. Yong jatkoi, että lentäjälle annettiin lennonjohtotornista oikeat ohjeet. Lentäjä kertoi torniin juuri ennen nousua olevansa tornin määräämällä kiitoradalla, vaikka tosiasiassa kone oli sen viereisellä, korjattavana olevalla kiitoradalla.

Taiwanin ilmailuviranomaisten mukaan kaikille lentoyhtiöille oli ilmoitettu etukäteen kiitoradan korjaustöistä. Viranomaiset kuitenkin myöntävät, että kiitoradan alkupäässä ei ollut mitään esteitä, jotka olisivat estäneet sille menemisen. Samoin kaikki kiitoradan valot paloivat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.