Taiteilija maalasi kallioon jättimäisen kuvan vaimonsa kasvoista Helsingissä – taustalla herkkä tarina: ”Tämä oli niin tunteellista, että itkin ensimmäistä kertaa vaimoni edessä”

Helsingin Lauttasaaren kallioille vaimonsa muotokuvan maalannut taiteilija David Popa kertoo rakkauden tuoneen hänet Suomeen. MTV Uutiset tapasi hänet aitiopaikalla teoksen vieressä.

Teos syntyi erikoisella tavalla. Koko elämänsä maalausta harrastanut Popa käytti maalauksessa luonnonmateriaaleja, kuten hiiltä ja jopa kalliolla olleita lintujen jätöksiä.

Hän suunnitteli maalausta kaksi ja puoli vuotta. Pitkällinen valmisteluprosessi vaati myös drone-kuvaukset alueella ennen maalaustyötä.

– Halusin yhdistää luonnon ja maalaustaiteen. Suomen kaunis luonto ikään kuin myötäilee maalaustani. Kallion juonteet sopivat siihen täydellisesti. Rakastan Suomen luontoa, taiteilija kertoo.

Vaimo pitää kuvistaan

Popa arvioi tämän kalliomaalauksen olevan noin 30. kerta, kun hän maalaa vaimonsa kuvan.

– Hän pitää siitä, että maalaan hänen kuviaan. Suhteen alussa se oli romanttisimpia asioita, mitä teimme yhdessä. Nyt se on arkipäiväistynyt ja vaimoni saattaa maalaustuokion jälkeen tuhahtaa minulle, että menehän vaikka tiskaamaan, Popa hymähtää.

Maalausprosessi sai myös tunteet kohoamaan pintaan.

– En ollut koko suhteen aikana itkenyt hänen edessään, mutta tämän maalauksen teko oli niin tunteellinen prosessi, että se sai minut itkemään. Vaimoni ei voinut uskoa, millaisen tunteiden ryöpyn tämä sai minussa aikaan.

Puoliso löytyi Suomesta

Popa päätyi Suomeen noin viisi vuotta sitten kuin kohtalon johdattamana. Hän oli matkalla Ecuadorissa ja lentolippujen kanssa sattuneiden sekaannuksien vuoksi hänelle tarjottiin mahdollisuutta saada lentoliput valitsemaansa kohteeseen.

Popa valitsi Suomen, sillä täällä asui jo ennestään hänen opiskeluaikaisia ystäviään, jotka olivat kehuneet hänelle suomalaista luontoa.

Popa tapasi nykyisen vaimonsa ystävänsä kautta.

– Maalaustyöni kertoo juuri siitä, miksi täällä olen: rakkaudesta vaimoani kohtaan. Täällä on myös erittäin kaunis luonto ja viihdyn täällä. Minulta kysytään usein, miksi en menisi takaisin New Yorkiin, mutta minulla ei ole mitään aikeita palata sinne, taiteilija naurahtaa.

Taiteilijan teoksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat