Espanjasta Suomeen kävellyt Jean-François, 59, kertoo ilouutisen: Rakkaus löytyi Suomesta! Uusi tempaus vie miehen jalkaisin pohjoiseen ja takaisin

1:37
Video: Toimittaja Mika Tommola nappasi Jean-François Ailletin MTV Uutisten loppukevennykseen viime vuonna.

Kävelytempauksillaan kohua herättänyt ranskalainen Jean-François Aillet, 59, yllättää suomalaiset ilouutisellaan: mies on löytänyt elämänsä rakkauden Espoosta ja muuttanut Suomeen. Suunnitteilla on häät ja kävelymatka Lappiin.

MTV Uutiset kertoi viime vuonna Ailletin erikoisesta kävelytempauksesta: Mies saapui jalkaisin Espanjasta Suomeen mukanaan tavarakärry, johon hän keräsi hiekkanäytteitä eri puolilta maailmaa. 

Ailletin matka jatkui Suomesta Baltian kautta Puolaan. Matkan oli tarkoitus jatkua Puolasta kohti Etelä-Eurooppaa mutta mies jumiutui Puolaan koronapandemian vuoksi.

– Jouduin keskeyttämään matkani ja viettämään Puolassa kaksi kuukautta, Aillet kertoo MTV Uutisille.

Rakkaus toi takaisin Suomeen

Hänellä oli kuitenkin erittäin hyvä syy palata Suomeen: Espoolainen kampaamoyrittäjä Sabrina Renwall, 35.

Aillet tapasi Renwallin Suomessa viime vuonna. Renwallin tuttava oli tarjonnut Ailletille yösijaa ja Renwall ja Aillet tutustuivat toisiinsa tämän tuttavan luona grillijuhlissa.

–  Alkuun en edes käsittänyt, että hän rakastui minuun, sillä hänellä oli poikaystävä. Ihmettelin myös, miten hänen ikäisensä voisi rakastua minuun – täytänhän pian 60 vuotta, Aillet naurahtaa.

Yhteydenpito jatkui kävelytempauksen aikana

Espoosta Ailletin matka jatkui Helsingin Lauttasaareen ja Renwall seurasi perässä. He tutustuivat toisiinsa paremmin ja yhteydenpito jatkui, kun Aillet matkasi Baltian maihin. 

– Olimme päivittäin yhteyksissä Facebookin ja Whatsappin välityksellä. Hän tuli tapaamaan minua Liettuaan ja myöhemmin hän kävi vielä Puolassakin minua tervehtimässä, Aillet kertoo.

– Kun hän lähti täältä, niin pieni pala sydäntäni lähti hänen mukanaan, Sabrina Renwall kertoo MTV Uutisille.

Pariskunta on muuttanut yhteen

Nyt pariskunta on muuttanut yhteen ja suunnittelee häitä. Niitä ei kuitenkaan voida vielä järjestää koronapandemian vuoksi.

– Tarvitsen todistajat Ranskasta häitä varten ja parhaat ystäväni Ranskasta ovat tulossa sitä varten tänne. Odotamme, että koronatilanne on ohi ja sen jälkeen voimme suunnitella häitä paremmin, Aillet sanoo.

– Jean-Françoisissa minua kiehtoo innovatiivisuus ja luovuus ja innostuminen omasta jutustaan. Hän on vahvasti innostunut siitä, mitä hän tekee. Alkuun ajattelin, että tämä on aivan pähkähullua, mitä hän tekee. Totaalisesti sellaista, mitä kukaan muu ei tee, Renwall naurahtaa.

– Sitten huomasin, että hän on todella innostunut ja paneutunut siihen, mitä hän tekee. Kyllä hänessä rakastuin toki moneen muuhunkin asiaan, Renwall jatkaa.

Seuraava kävelytempaus suuntautuu Lappiin

Mies kertoo asuvansa nyt pysyvästi Suomessa, mutta kävelytempaukset eivät lopu: Seuraavaksi mies suuntaa Lappiin.

– Aloitan matkan pohjoiseen ensi vuoden huhtikuussa. Suunnittelen ja valmistelen sitä koko talven. Lappiin päästyäni aion kävellä itärajan myötäisesti takaisin Helsinkiin. Sabrina tulee myös kulkemaan kanssani osan matkasta.

Hiekan keruu jatkuu yhä

Aillet on kerännyt kävelymatkoillaan hiekkaa. Hän suunnittelee rakentavansa niistä jonakin päivänä monumentin.

– Yksi hänen näytteistään on peräisin meteoriitista. Hänellä on viisi hyvää astronauttiystävää, jotka ovat kuljettaneet hänen hiekkanäytteitään avaruudessa. Osa niistä on siis päässyt vierailemaan avaruudessa, Renwall kertoo.

Aillet aikoo kerätä yli seitsemän tuhatta hiekkanäytettä ja tällä hetkellä niitä on kertynyt noin kaksi tuhatta.

– Hän toivoo, että suomalaiset innostuvat keräämään hänelle hiekkaa monumenttia varten. Hänellä on myös ollut mielessään rakentaa monumentti Suomeen, Renwall valottaa.

"Suomen luonto on upea"

Suomessa Aillet viihtyy mainiosti, eikä rakkaus ole ainoa syy tähän.

– Olen matkustanut monissa maissa ja voin sanoa, että Suomen luonto on todella upea. Pidän luonnossa liikkumisesta. Muihin maihin verrattuna täällä vallitsee hiljaisuus. Suomi tuntuu kodilta. Ihmiset ovat ystävällisiä, eivätkä he ole stressaantuneita.

– Englannilla pärjää täällä hyvin. Täytänhän pian 60 vuotta, joten en varmaan enää edes kovin nopeasti opi kieliä, mies naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja