Taistelu Max Verstappenista ohi? Red Bull -pomo huokaisi helpotuksesta: ”Tiimin sisällä oli jo sovittu”

Max Verstappen ajaa melko varmalla todennäköisyydellä Red Bullin kuskina myös tulevalla F1-kaudella. Tallin neuvonantaja Helmut Marko kertoo osapuolten olleen koko ajan samalla kannalla tulevista suunnitelmista, vaikka sopimuspykälät aiheuttivat epävarmuutta.

Marko paljasti Unkarin F1-viikonloppuna, että Verstappenin sopimuksessa ollut suoritustasoon liittynyt pykälä umpeutui kisasunnuntaina.

Pykälän mukaan Verstappenilla olisi ollut mahdollisuus purkaa vuoteen 2020 ulottunut sopimuksensa, jos hän ei olisi ollut tuossa vaiheessa kautta MM-sarjan kolmospaikalla. Hollantilainen nousi Unkarissa vain seitsemän pisteen päähän Valtteri Bottaksen kakkossijasta.

Helmut Marko oli helpottunut, että takaraja selätettiin ja että Verstappen on nyt liki vedenpitävästi Red Bullin kuski myös ensi kaudella.

– Se on mukavaa, mutta tiimin sisällä oli jo sovittu, että jatkamme yhdessä, Marko kommentoi saksalaiselle Motorsport-Magazinille.

Markon mukaan pykälä oli kirjattu Verstappenin sopimukseen vuonna 2017, jolloin oli vielä epäselvää, millä moottorilla Red Bull vuoden 2018 jälkeen. Tuskalliseksi muuttunut entinen mestaruusresepti Renault’n kanssa päättyi viime kauteen, ja Red Bull vaihtoi epävarmuuden keskellä Hondan asiakkaaksi.

– Pykälän tekeminen on normaalia, koska meillä oli uusi moottoritoimittaja, Marko perusteli.

Verstappenin on huhuttu olleen niin Mercedeksen kuin Ferrarin kiikarissa tuleviksi vuosiksi. Jatkaminen Red Bullilla tekee hänestä kuitenkin selvän ykköskuskin ja tarjoaa mahdollisesti tulevaisuudessa sauman taistella maailmanmestaruudesta, jos yhteistyö Hondan kanssa ottaa todella tuulta alleen.

Lue myös:

    Uusimmat