Max Verstappenin sopimuksessa takaraja tänä viikonloppuna – purkupykälä Red Bullin kanssa jo mahdoton?

Kaksi kisaa tällä F1-kaudella voittaneen Max Verstappenin nykyisessä Red Bull -sopimuksessa oleva purkupykälä umpeutuu jo tänä viikonloppuna, kertoo tiimipomo Helmut Marko.

Verstappenin jatkosta on ollut arvailua pitkin kesää, vaikka hollantilaisella on jo sopimus Red Bullin kanssa ensi kaudesta. Siitä huolimatta häntä on viety vuoroin Mercedekselle, vuoroin Ferrarille.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko vahvistaa saksalaiselle Motorsport Magazinelle huhut, joiden mukaan Verstappenin sopimuksessa on tuloksiin liitetty pykälä, joka mahdollistaisi yhteistyön purkamisen hollantilaisen puolelta.

– Se umpeutuu sunnuntaina, Marko pamauttaa lehdelle.

– Ei meidän tarvitse jännittää, koska (purun) todennäköisyys on yksi prosentti, hän jatkaa.

Kyseessä on Markon mukaan vuonna 2017 jatkosopimukseen kirjattu ehto siitä, että Verstappen pystyy purkamaan sopimuksen vuoden etuajassa, jos on tässä kohtaa vuotta 2019 MM-sarjassa huonommin kuin kolmanneksi sijoittunut.

Verstappen on tällä hetkellä kolmas. Hän on vain 22 pistettä edellään olevaa Mercedeksen Valtteri Bottasta perässä ja johtaa Ferrarin Sebastian Vetteliä 21 pisteellä.

– En ole kovin hyvä matematiikassa, mutta Sebastianin pitäisi voittaa kisa ja Maxin pitäisi jäädä kokonaan ilman, Marko laskeskelee.

Aivan näin pitävä ei hänen laskutoimituksensa ole, sillä jos Vettel voittaa nopeimmalla kierrosajalla sunnuntain kisan, Verstappen voi pudota MM-sarjan kolmossijalta, jos on kisassa korkeintaan kahdeksas.

Lue myös:

    Uusimmat