F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Taistelu Kimi Räikköstä vastaan oli F1-lupauksen uran kohokohta – "Hän ilmestyi kuin tyhjästä"

2:04
Kimi Räikkönen teki kovan työn Barcelonassa yltääkseen edes 14. sijalle.

Lupaavia otteita Williamsin F1-kuljettajana esittänyt George Russell nostaa Barcelonan kisassa käymänsä kamppailun Kimi Räikköstä vastaan uransa tähän asti komeimpien suoritusten joukkoon.

Russell sijoittui Espanjan GP:ssä vasta 17:nneksi, mutta hänen kisan aikana tekemänsä nousu antoi viitteitä loistavasta kilpa-ajamisesta.

Ensimmäisten varikkokäyntien jälkeen 22-vuotias Russell pääsi Räikkösen Alfa Romeon edelle ja piti tämän takanaan aina toiselle stopille asti. Lopussa hän joutui kuitenkin luovuttamaan taistelussa maailmanmestaria, tämän tallikaveria Antonio Giovinazzia ja Haasin Kevin Magnussenia vastaan.

Kisasta jäi silti hyvä maku englantilaisen suuhun.

– Se oli varmaankin yksi tyydyttävimmistä kisoista, joita olen ajanut, vaikka tulos näyttää aika normaalilta, Russell kommentoi.

– Olisimme voineet saada paremman lopputuloksen eri taktiikalla, mutta olen tyytyväinen siihen, että otimme riskin. Onnistuin ohittamaan Romainin (Grosjean) kahdesti radalla ja kävin todella hyvän kamppailun Kimiä vastaan, mitä en ole aiemmin päässyt tekemään – ajamaan rengas rengasta vastaan kilpaa.

Russell joutui tekemään kovasti töitä Räikkösen pidättelemiseksi.

– Olimme olleet tosi hitaita suorilla koko viikonlopun, varsinkin Alfoihin verrattuna, joilla normaalisti on noin 10 km/h enemmän vauhtia, mutta DRS:n (avattava takasiipi) ja imun avulla, hän ilmestyi kuin tyhjästä.

– Hän lähti ohittamaan ulkopuolelta, ja minä vain jarrutin niin myöhään kuin pystyin. Pääsimme mutkan keskikohtaan ja aika lailla kolistelimme renkaita yhteen. Minä vain pysyin ulkopuolella vasemmalla ja tiesin, että se on erittäin, erittäin tiukkaa. Onnistuin pysymään edellä.

– Katsoin siitä onboard-kuvaa, ja se oli mielestäni todella hyvää kisaamista. Se oli molemmin puoli kovaa, ja minun puoleltani reilua.

– Tämä oli varmaankin toinen tai kolmas kisa, jossa olen pystynyt taistelemaan sijoituksista muiden autojen kanssa ja Kimin kaltaisia kokeneita jätkiä vastaan. Nautin siitä, Russell hehkutti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja