Taika Koilahti ja Wilma Murto rimaa hipoen mukaan Dohaan – MM-joukkueseen saattaa tulla lisäkutsuja

1:18
Videolla Taika Koilahden haastattelu SM-kullan jälkeen.

Taika Koilahti ja Wilma Murto ovat saaneet kansainväliseltä yleisurheiluliitto IAAF:ltä kutsut Dohan MM-kilpailuihin tilastorankingin perusteella. Suomen Urheiluliitto tiedotti asiasta tiistaina. 

IAAF on määritellyt jokaiseen MM-kisojen lajiin urheilijamäärän. Jos se ei täyty tulosrajan rikkoneista urheilijoista, IAAF täydentää urheilijoita tulosrankingin, eli kuluvan kauden tilastojen pohjalta. Ennätyksensä 669 tällä kaudella hypännyt Koilahti matkaa ensimmäisiin arvokisoihinsa.

– Onhan se siistiä, kun on treenannut kovaa ja panostanut urheiluun, ja sitten kova työ palkitaan. Kisoissa oma tavoite on pystyä esittämään hyvä tulos, eli suoriutumaan omalla tasollaan, Koilahti sanoo liiton tiedotteessa.

Koilahti on hypännyt tasaisen hyvin tänä kesänä. Elokuun viidestä kilpailusta kolmessa tulos on ollut vähintään 659. Seiväshyppääjä Murrolla on nyt edessään uran ensimmäiset aikuisten MM-kilpailut. Hän on aiemmin ollut mukana olympialaisissa sekä EM-kisoissa. 

– Tuntuu, että nämä MM-kisat eivät minulla mene ihan helpoimman kautta. Silloin 2015 kisapaikka oli tosi lähellä, toissa vuonna Lontoon MM-kisoihin tulin jo valituksi, mutta sitten tuli jalkaterävamma ja nytkin jouduin kisapaikkaa odottelemaan, Murto tuumi.

Murto on hypännyt parhaimmillaan tällä kaudella tuloksen 451. SUL:n valmennusjohtaja Ari Niemi-Nikkola vahvistaa MTV Urheilulle, että kutsuja MM-kisoihin voi tulla vielä lisää.

–  Siinä ilmoituksessa, joka tuli sähköpostilla IAAF:lta, ei ollut tietoa siitä, että se olisi tässä. Tämän tiedon perusteella olemme aika varmoja, että lisää on tulossa, Niemi-Nikkola sanoo.

Yleisurheilun Dohan MM-kilpailut käynnistyvät 27. syyskuuta.

Juttua päivitetty klo 14.36: Lisätty Ari Niemi-Nikkolan kommentit.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja