Kolmas keihäsmies MM-kisoihin valittu – paikka Dohaan realismia vielä 6-7 suomalaisurheilijalle

Keihäänheittäjät Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela on nimetty Suomen joukkueeseen yleisurheilun MM-kisoihin Dohaan, Suomen urheiluliitto SUL tiedottaa. Etelätalo lähtee kisoihin Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin rinnalla, Kuusela on kotiin jäävä varamies.

Etelätalolle, 31, paikka arvokisajoukkueessa on ensimmäinen sitten vuoden 2014 Zürichin EM-kisojen. Silloin hän heitti neljänneksi.  

Suomen joukkueessa on nyt 18 urheilijaa, mutta joukkue voi vielä täydentyä. Tuloksen teon takaraja umpeutuu perjantaina 6. syyskuuta. Sen jälkeen Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kutsuu eri lajeihin urheilijoita kesän tilastorankingin perusteella niin, että kuhunkin lajiin saadaan haluttu kilpailijamäärä.

– Rankingin kautta pääsyä Dohaan tavoittelee realistisesti 6-7 suomalaisurheilijaa. Kaikki ne, jotka IAAF:n rankingin kautta kisoihin kutsuu, tullaan nimeämään. Toki nyt on vielä aikaa tehdä tulosraja, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola sanoo.

Maanantaina tuli myös tieto siitä, ettei kokenut moukarinheittäjä David Söderberg pysty tavoittelemaan MM-paikkaa kesäkuussa tulleen selkävamman takia. Hänellä olisi ollut aikaa perjantaihin asti rikkoa MM-raja. 

MM-kilpailut käydään 28. syyskuuta–6. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat