Tähtivahti hyvästeli NHL:n koskettavalla kirjeellä, nosti Aleksander Barkovin upeasti esille

NHL:n tähtimaalivahti Roberto Luongo kehui suomalaistaituri Aleksander Barkovia avoimessa kirjeessään, jossa hän kertoi uransa päättymisestä. 

Kanadalainen Luongo, 40, tiedotti asiasta keskiviikkona. Yksi iso tekijä kaksinkertaisen olympiavoittajan lopettamispäätöksessä oli muutama vuosi sitten tehty lonkkaleikkaus, joka vaati jatkuvaa huolenpitoa. 

– Olen tullut hallille kaksi tuntia ennen jokaista harjoitusta ja kolme tuntia ennen jokaista peliä työstämään lonkkaani. Jouduin myös venyttelemään joka ilta, oli sitten peliä edeltävä tai vapaa ilta. Koko elämäni pyöri kuntoutuksen ympärillä, Luongo kirjoittaa

Luongo pelasi Florida Panthersissa kahteen otteeseen – ensin kaudet 2000-2006, sitten uudestaan 2014-2019. Välissä hän loisti Vancouver Canucksin maalilla.  

Taustajoukkojaan koskettavasti kiittänyt Luongo huomioi erikseen myös muutaman pelaajan uransa varrelta. 

– Vancouverissa pelasin Sedinin kaksosten (Henrik ja Daniel) ja Alex Burrowsin kanssa. Alexista tuli yksi parhaista ystävistäni. Tämän sanominen saa tuntemaan itseni vanhaksi, mutta pelasin Pavel Buren kanssa ensimmäisellä jaksollani Floridassa ja toisella kerralla sain seurakaverikseni yhden liigan parhaista pelaajista, Aleksander Barkovin, Luongo totesi. 

Luongo on jäämässä perheineen Floridaan. Hän on rakentamassa sinne uutta kotitaloa. 

– Tästä lähtien olen vain yksi eläkeläinen Etelä-Floridassa. Käyn hakemassa eläkeläiskorttina hyvin pian, Luongo päättää. 


Lue myös:

    Uusimmat