Florida-vahti jakaa arvostusta Aleksander Barkoville: "Hänestä tulee yksi kaikkien aikojen pelaajista"

Panthers-valmentaja: Vaatii omistautumista pelaajilta tulla tänne asti 4:17

Kanadalaismaalivahti Roberto Luongo torjui joukkueensa voittoon, kun Florida Panthers kaatoi Winnipeg Jetsin perjantaina Helsingissä pelatussa NHL-ottelussa lukemin 4-2.

Pääkuvan videolla Florida Panthersin päävalmentajan Bob Boughnerin kommentit perjantaisen ottelun jälkeen.

Luongo joutui antautumaan kahteen otteeseen, kun Nikolaj Ehlers ja Patrik Laine tykittivät kiekon Florida-vahdin selän taakse. Kahdesta takaiskusta huolimatta Luongo keräsi ottelussa upeat 32 torjuntaa. Kamppailun jälkeen Montrealissa syntynyt Luongo kehui vuolaasti joukkuetoveriaan Aleksander Barkovia.

– Barkovista tulee yksi tämän organisaation kaikkien aikojen pelaajista. Olemme onnekkaita, että hän pelaa joukkueessamme, Luongo sanoo.

Nuoresta iästään huolimatta Barkov on noussut NHL:n eliittiin pelipaikallaan. Luongo odottaa innolla mitä tamperelaisen ura tuo tullessaan.

– Kun puhutaan kokonaisvaltaisista pelaajista, hän on yksi parhaista. Hän on paras kahden suunnan sentteri, jonka kanssa olen pelannut. Hän on niin fiksu jo noin nuorella iällä. Hänestä tulee jatkuvasti parempi, Luongo jatkaa.

Kaksi kertaa MM-kultaa voittanut Luongo kertoo myös, että pitää edelleen yhteyttä entiseen suomalaiseen Panthers-pelaajaan Olli Jokiseen.

– Näen Ollia jatkuvasti Floridassa, hän asuu siellä edelleen. Olemme pysyneet ystävinä, Luongo paljastaa.


Lue myös:

    Uusimmat