Koskettava hetki: Olli Jokisen tytär nousi valokeilaan isänsä juhlaottelussa – oli aiemmin lähellä kuolla

Florida Panthers juhlisti seurahistoriansa parasta pistemiestä Olli Jokista ennen Vegas Golden Knightsia pelattua jääkiekon NHL-ottelua. Avauskiekon kävi pudottamassa Jokisen kanssa jäälle astunut Emma-tytär, jolla on taustallaan pysäyttävä tarina.

Huhtikuussa 2017 Emmalla diagnosoitiin diabetes. Ennen tyypin 1 diabeteksen diagnosointia Emma oli äitinsä Katerinan mukaan lähellä kuolla. Emman keho oli mennyt hengenvaaralliseen tilaan ketoasidoosiin.

– Tauti oli ehtinyt huomaamatta niin pitkälle, että keho oli alkanut myrkyttää itseään. Lääkäri sanoi, että Emma olisi voinut kuolla yön aikana. Onneksi luotin äidinvaistooni, Emman ensiapuun vienyt Katerina Jokinen sanoi Me Naisille viime kesänä julkaistussa haastattelussa.

Panthersin kuuluttaja kertoi Olli Jokisen uran kohokohtien esittelyn jälkeen Emman diabeteksestä, ja pian Emma pääsi pudottamaan avauskiekon.

Floridan entinen kapteeni Olli Jokinen sanoi olleensa innoissaan, kun Emma sai kiekon pudottamisen kunnian.

– Hän oli hyvin hermostunut. Kaikki perheestäni sanoivat, että minä näytin hermostuneemmalta kuin hän. Se oli iso juttu hänelle, Jokinen kommentoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Olli Jokisen juhlistukset ovat osa sarjaa, jossa Panthers kunnioittaa 25-vuotisen seurahistoriansa entisiä pelaajia.

– Ymmärrän, että tämän illan oli tarkoitus koskea siitä, mitä minä tein  seitsemän–kahdeksan vuoden aikana pelatessani täällä. On kuitenkin hienoa, että kyse ei ollut vain minusta. Kyse oli paljon suuremmista asioista kuin jostakin jääkiekon pelaajasta. Meille perheenä on palkitsevaa, jos saamme kasvatettua tietoisuutta tyypin 1 diabeteksesta, saamme viestimme läpi ja saamme pelastettua yhdenkin hengen, Jokinen sanoi.

Itse ottelu päättyi Floridan kannalta upeasti 3–1-voittoon. Aleksander Barkov teki Panthersin nopeimman avausmaalin koskaan seuran kotiotteluissa iskettyään kiekon rysään jo 12 sekunnin pelin jälkeen.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Barkov summasi taistossa tehot 1+1.

Lue myös:

    Uusimmat