Tähtiurheilija kohautti Ruotsissa – Tre Kronorin ex-kiekkosuuruus syyttää ahneudesta: "Hän voi jäädä kotiin"

Uinnin moninkertainen arvokisavoittaja Sarah Sjöström on syyttänyt olympialaisia urheilijoiden etujen polkemisesta, mikä hiertää entistä huippujääkiekkoilijaa Tommy Söderströmiä. 

Sjöström, 26, kertoo Dagens Nyheterin haastattelussa, että hän aikoo uida vielä Tokion olympialaisissa tulevana kesänä, mutta sen jälkeen viiden renkaan kisat saattavat jäädä häneltä väliin. 

Hän aikoo panostaa olympialaisten sijaan rahakkaaseen International Swimming League -sarjaan. 

– Tiedän, että on kiistanalaista sanoa panostavansa olympialaisten sijaan sarjaan, jossa jaetaan isoja palkintorahoja. Mutta tämä on ammatti, ei harrastus. Jos jotkut muut saavat siitä rahaa, miksi minun ei tulisi saada siitä osaani, Sjöström kommentoi. 

Tre Kronoria kaksissa olympialaisissa edustanut Tommy Söderström ei pitänyt Sjöströmin ulostulosta. 

– Ahneudella on kasvot. Sarah saattaa muistaa, että olympiamitalit ovat tehneet hänestä suositun ja taanneet hänelle sponsorisopimuksia, minkä seurauksena Ruotsissa seurataan International Swimming League -sarjaa. 

– Minulle olympialaisissa on kyse kunniasta ja ilosta edustaa maataan. Olympialaiset ovat hienoin asia urheilijan uralla, joten minun puolestani Sarah voi jäädä kotiin, jos raha on hänelle tärkeä juttu, Söderström kirjoittaa Twitterissä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sjöström ihmettelee myös sitä, ettei Kansainvälinen olympiakomitea jaa kisoista saaduista jättituotoista osaa urheiljoille. Söderström ymmärtää tämän näkemyksen, mutta huomauttaa, että Sjöström saa apurahan maansa olympiakomitealta. 

Södeströmin mielestä maiden lajiliittojen saamat turnausrahat pitäisi sijoittaa aina juniorityöhön.   

– Esimerkiksi jalkapallon MM-kisoissa rahoja ei tulisi jakaa pelaajille. Miksi sitä ei jaeta nuorille? Onhan jokainen urheilija joskus ollut nuori, Ruotsin paidassa kaksi MM-kultaa voittanut ja NHL:ssä viidellä kaudella pelannut Södeström, 50, päättää. 

Sjöström, jota Södeström kehuu kaikesta huolimatta kaikkien aikojen ruotsalaisuimariksi, on voittanut urallaan olympiakullan, 11 maailmanmestaruutta ja 22 EM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat