Tähtisadetikku oli sytyttää rivitalon tuleen Espoossa – sattumalta lähistöllä olleen ambulanssin henkilökunta pelasti pahimmalta

Ulos vartiomatta jätetyt tähtisadetikut olivat sytyttää neljän asunnon rivitalon palamaan Espoon Lippajärvellä alkuillasta. Lähistöllä olleen ambulanssin henkilökunnan alkusammutuksen ansiosta mittavilta vahingoilta säästyttiin.

Tulipalo oli syttynyt, kun tikut tai yksi niistä oli tippunut terassilla grillin suojana olleen peitteen päälle. Palavien tikkujen alla oli ollut myös kaasupullo. Tikut ehtivät sytyttää tuleen irtaimistoa ja terassin.

– Talon asukas oli yrittänyt sammuttaa tulipaloa itse sammutuspeitolla, mutta ei ollut onnistunut. Naapuri oli huomannut loimotusta pihan puolella ja soittanut hätänumeroon, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Jaakko Niskala kertoo.

Onni onnettomuudessa oli se, että pelastuslaitoksen ambulanssi sattui olemaan vapaana lähistöllä ja se ehti kohteeseen nopeasti.

– Sen miehistö sai jauhesammuttimella palon viime hetkillä kiinni, eikä päässyt sattumaan isompaa vahinkoa. Nopeus oli valttia siinä kohtaa.

Toinen ambulanssista hätiin ehtineistä alkusammuttajista oli ensihoitaja ja toinen palomies.

– Yläpohja oli jo täynnä palokaasuja siinä vaiheessa, mutta onneksi ne eivät kerinneet vielä syttyä. Sitten me olisimme olleet siellä ehkä pidempäänkin. 

Tulipalon takia kaikki rivitalon asukkaat evakuoitiin. Nyt he ovat Niskalan mukaan päässeet jo takaisin koteihinsa.

– Säikähdyksellä selvittiin, Niskala toteaa.

Niskala muistuttaa, että tähtisadetikkuja ei saa jättää vartiomatta palamaan – edes ulos.

– Kyllä niissäkin on energiaa tulipalon sytyttämiseksi. Pitäisi aina muistaa olla paikalla tai sammuttaa tikut, niin kuin kynttilätkin, paikalta lähtiessä.

Lue myös:

    Uusimmat