Katso kuvat: Äiti ja lapset pakenivat tulipaloa parvekkeelle, palokunta riensi hätiin viime hetkellä: "Muutama minuutti ja 10 metrin liekit olisivat lyöneet ikkunoista"

2:30

Vantaalla koettiin tänään hurja läheltä piti -tilanne, kun lapsiperheen asunnossa syttyi tulipalo.

Äiti ja kolme lasta pakenivat keittiössä syttynyttä tulipaloa asunnon parvekkeelle, kertoo päivystävä palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Tulipalo sai ilmeisesti alkunsa hellasta.

Palokunnan saapuessa paikalle perhettä alettiin pelastamaan puomitikkailla, samaan aikaan kun osa palomiehistä aloitti sammutusoperaation.

– Palo oli syttymisvaiheessa ja kiihtymässä koko ajan. Se oli lähtötilanne, Laakso kertaa.

– Puomitikas saatiin paikalle ja porukka rauhallisesti pois (parvekkeelta). Palo ei ollut tuolloin vielä palamisvaiheessa siten, että se olisi levinnyt parvekkeelle.

Samaan aikaan kun toinen ryhmä sammutti paloa sisällä, perhe nostettiin tikasautoon turvaan.

– Lapsukaiset ja äiti saatiin turvallisesti pois sieltä.

Muutama minuutti aikaa

Laakso arvioi, että palo olisi riehaantunut entisestään vain muutamien minuuttien aikana, jos palokunta ei olisi ennättänyt hätiin.

– Tässä oli ihan muutamasta minuutista kysymys, että olisi ollut niin sanotun täyden palon vaiheet. Sittenhän se olisi lyönyt kymmenen metrin liekkiä joka ikkunasta.

Palomestarin mukaan parvekkeelta ei ollut enää mahdollista palata takaisin asuntoon.

– He olivat lähteneet perääntymään parvekkeen suuntaan ja sieltä ei ollut enää paluuta, koska savua oli niin paljon. Se oli täysin mahdotonta tulla takaisin päin, parveke oli ainoa mahdollinen perääntymisreitti, kerran he olivat sen reitin valinneet, Laakso kertoo.

Hätämajoitus ystävän luota

Tulipalossa asunto vaurioitui asuinkelvottomaksi ja suurin osa omaisuudesta joudutaan hävittämään, Laakso arvioi. Perhe vietiin kriisikeskukseen, jossa heille järjestettiin väliaikainen majapaikka.

– Tällä kertaa he pääsivät ilmeisesti ystävänsä luokse samaan taloon.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja