Tähtihyökkääjä paljasti suunnitelmansa MM-kisoihin – aikoo tukea puolustussotaa käyvää Ukrainaa erityisellä eleellä

0:50
MM-jalkapallossa nähdään erityinen ele – puolalaistähti Robert Lewandowski kantaa kentällä Ukrainan värejä

Puolan kapteeni ja Barcelonan tähtihyökkääjä Robert Lewandowski osoittaa MM-kisoissa tukeaan Ukrainalle erityisellä kapteeninnauhalla, joka kuului aiemmin hyökkääjälegenda Andri Shevtshenkolle.

Lewandowski tapasi Shevtshenkon Varsovassa, jossa hän vastaanotti ukrainalaisikonin vanhan kapteeninnauhan MM-kisoja varten. Nauha on luonnollisesti Ukrainan värejä kunnioittavasti sinikeltainen.

Ukraina ei päässyt karsintojen kautta MM-kisoihin, mutta Lewandowski haluaa pitää puolustussotaa Venäjää vastaan käyvän naapurimaan asian esillä kansainvälisellä jalkapalloestradilla.

– Aion kantaa Ukrainan värejä Qatarin MM-kisoissa. Pidän marraskuussa Shevtshenkon kapteeninnauhaa muistutuksena siitä, että Ukrainan kansa ei ole yksin ja pysyy ajatuksissamme, Lewandowski kertoi Reutersin mukaan.

– Andrin tapaaminen täällä merkitsee minulle paljon.

Andri Shevtshenko pelasi 111 ottelua Ukrainan paidassa ja iski 48 maaottelumaalia. AC Milanin ja Chelsean riveistä muistettu hyökkääjä edusti menestyksekkäästi myös kasvattajaseuraansa Kiovan Dynamoa, jossa hän lopetti uransa 2012.

Ukrainan päävalmentajanakin toiminut Shevtshenko on viime aikoina keskittynyt varainkeruuseen maan jälleenrakentamiseksi Venäjän hyökkäyssodan.

– Haluan kiittää Lewandowskia tästä solidaarisuuden eleestä ja kaikesta hänen tekemästään työstä maani puolesta, Shevtshenko sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja