Puolalta tiukka linjaus: kieltäytyy tärkeästä ottelusta Venäjää vastaan – supertähtihyökkääjä tukee päätöstä

Puolan jalkapalloliitto kertoo maan joukkueen kieltäytyvän jalkapallon miesten MM-jatkokarsintaottelun pelaamisesta Venäjää vastaan. Kieltäytymisen syynä on Venäjän tekemä laajamittainen hyökkäys Ukrainaan.

Venäjän on ollut määrä isännöidä Puolaa 24. maaliskuuta, ja ottelun pelipaikaksi on merkitty Moskova.

– Puheiden aika on ohi. On aika toimia. Puolan joukkue ei aio pelata pudotuspeliä Venäjää vastaan Venäjän federaation aggression eskaloitumisen takia Ukrainassa, Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza sanoi tiedotteessa.

Kulesza kertoi, että Puolan jalkapalloliitto tekee Ruotsin ja Tshekin jalkapalloliittojen kanssa yhteistyötä, jotta liitot voivat esittää yhteisen kantansa Kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle.

Jos Venäjä voittaisi kalenteriin merkityssä ottelussa Puolan, sen pitäisi isännöidä ratkaisevassa karsintaottelussa Ruotsi–Tshekki-ottelun voittajaa 29. maaliskuuta.

Puolan, Ruotsin ja Tshekin liitot vaativat jo torstaina Fifaa siirtämään pudotuspeliottelut pois Venäjältä.

Puolan suurin tähtipelaaja ja maajoukkueen kapteeni Robert Lewandowski ilmaisi kantansa sotaa vastaan perjantaina Twitterissä. Lewandowski kertoi keskustelevansa Venäjä-ottelusta joukkuetovereidensa kanssa.

– Kaikki asiat, jotka tekevät urheilusta kaunista, ovat vastoin sitä, mitä sota tuo maailmaan. Tämä aika on kaikille vapautta ja rauhaa arvostaville ihmisille solidaarisuuden aikaa Ukrainassa tapahtuvan sotilaallisen hyökkäyksen uhrien puolesta, Lewandowski sanoi.

Perjantaina Euroopan jalkapalloliitto Uefa siirsi miesten Mestarien liigan loppuottelun Pietarista Pariisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat