Ukrainan sodassa hautautunut jalkapalloseura herätettiin henkiin maailman toisella puolen – "Vähintä, mitä me voimme tehdä"

Mariupol on sivuuttanut Venäjän kolmannen uhkavaatimuksen antautumisesta - taistelut jatkuvat Ukrainan itäosissa 2:01
Mariupol oli keväällä 2022 Venäjän hyökkäysodan polttopiste.

Ukrainalainen jalkapalloseura on perustettu uudelleen Brasiliassa. Paikallisyhteisö maassa herätti Ukrainan sodan jälkeen hautautuneen seuran henkiin uudelleennimeämällä paikallisen jalkapallojoukkueensa AA Batelin.

Brasiliassa Paranan alueelta Prudentopolisista tuleva AA Batel ilmoitti maanantaina ottavansa Mariupolin pelipaidat ja logon käyttöönsä. Seuran harjoitustilat ja stadion Ukrainassa tuhoutuivat Venäjän kaupunkiin tekemässä hyökkäyksessä.

– Mariupol edustaa yhteisömme identiteettiä ja yhteisöstämme yli 70 prosenttia koostuu ukrainalaisista ja ukrainalaisten jälkeläisistä, AA Batelin puheenjohtaja Alex Lopes kertoi.

– Ukraina on aina tukenut uskomattomalla tavalla brasilialaista jalkapallolahjakkuutta ja ollut Euroopan markkinoille astuville pelaajille tärkeä portinavaaja.

– Tämä on vähintä, mitä me voimme tehdä auttaaksemme pitämään seuran elossa ja antamaan toivoa ukrainalaisille ympäri maailmaa.

Vuonna 1992 perustettu Mariupol on tuttu eurokilpailuista osallistuttuaan Eurooppa-liigaan ja turnausta edeltäneeseen UEFA Cupiin. Seura oli edellisen kerran mukana Eurooppa-liigassa kaudella 2019-20.

Lue myös:

    Uusimmat