Tähtien hiusstylisti: Terveet hiukset eivät välttämättä ole kauniit

Maailmantähtiä ja muotikuvia stailaava hiusmuotoilija Dejan Dekanovic ei usko, että tervein tukka on välttämättä se kaunein.

Dejan rohkaisee naisia käsittelemään tukkaansa reippaasti, kuumia rautoja ja fööniä kaihtamatta. Dejan Dekanovic kamppailee huonoja tukkapäiviä vastaan Pantenen Bad Hair Days -projektissa.

Dejanin mukaan tukan kuivumista on turha pelätä. Päinvastoin: hänestä kuivahtanut ”surffitukka” on itse asiassa terveitä, mutta lättäniä hiuksia paremman näköinen. Kuivassa tukassa on kuohkeutta ja tekstuuria, ja Dejanin mielestä tuuhea tukkapilvi pukee useimpia naisia paremmin kuin ankarat, suorat hiukset.

– Hyvännäköinen tukka ei ole aina se terve tukka. Hyvännäköiset hiukset ovat kuivat, vähän pilalla.

Dejan muistuttaa, että nykyaikaisissa hiustuotteissa on useimmiten joka tapauksessa lämpösuoja. Lisäksi hän suosittelee hellimään tukkaa hiuksiin jätettävillä hoitoaineilla, jotka pääsevät vaikuttamaan erityisen hyvin esimerkiksi saunan lämmössä.

Tekstuuria saat tukkaan myös esimerkiksi hiuskiinteellä ja kuivashampoolla.

Vaikka Dejan ei varo hiusten lämpökäsittelyä, ei hän näe syytä läträtä hiustuotteilla ylenmäärin. Lue, mitkä kolme hiustuotetta ovat Dejanin mielestä ainoat, joita nainen kampausten teossa tarvitsee.

Kuvat: Pantene

Lue myös:

    Uusimmat