Tähdet innostuivat somekampanjasta – katso koskettavat nuoruuskuvat: "Tärkeintä on olla paras versio vain omasta itsestään"

Tuoreessa somekampanjassa jaetaan iän tuomaa viisautta jälkipolville. 

Kesä on viimein täällä ja menneenä viikonloppuna juhlittiin päättäjäisiä ja valmistujaisia ympäri Suomen. Myös moni julkisuuden henkilö muistelee sosiaalisessa mediassa omia nuoruusvuosiaan psykoterapeutti Maaret Kallion ja Helsingin Sanomien aloittaman #olisinpatiennyt-kampanjan innoittamana.

Kampanjassa suomalaiset kertovat, mitä haluaisivat sanoa nuorelle itselleen, jos saisivat siihen mahdollisuuden. Koskettavien tekstien ohella somessa ihastuttavat myös herttaiset nuoruuskuvat.

Muun muassa Paula Vesala julkaisi kuvan, jossa hän pitelee kädessään punaisia ruusuja.

– Olisinpa tiennyt, että minulla on merkitystä. Että en ole huono. Että minuakin voi joku rakastaa. Että vaikka hajoan monta kertaa, jaksan aina seuraavaan päivään, ja se kannattaa vaikka ei niin siinä hetkessä uskoisi. Että minulla tulee olemaan paljon ystäviä. Suuret onnentoivotukset kaikenmoisille valmistuville ja ei-valmistuvaisille nuorille, Vesala kirjoittaa kuvan yhteydessä.


Kiti Kokkonen sen sijaan julkaisi syötävän suloisen lapsuuskuvan, jonka yhteydessä hän kiittelee sitä, että sai elää lapsuutensa aikoina ennen ulkonäkökeskeisyyttä.

– Olisinpa tiennyt, että koulumenestys tai sen puute ei määrittele minua, älykkyyttäni tai kapasiteettiani. Että etukäteen asioiden pelkäämisestä ei ole mitään hyötyä. Että kukaan täällä ei ole toista kummallisempi, että me kaikki ollaan samaa avaruuspölyä. Ihmeellisiä ja ihania.


Televisiostakin tuttu pappi Kari Kanala jakoi sympaattisen nuoruuskuvan Twitterissä. 

– Että voi ihan rauhassa aikuistua. Että ei tarvi hävetä kotioloja. Että joku päivä olen vanhemmistani ylpeä. Että on ok, jos ei ole ylimääräistä rahaa. Että ei ole kiire saada tyttöystävää. Että aina ei tarvi olla muille mieliksi ja hukata kiltteydessä itsensä.

Radiotähti Anni Hautala julkaisi koulukuvan, jossa hän poseeraa yhdessä ystävänsä Chisun kanssa.

– Olisinpa tiennyt 15-vuotiaana, että ei se haittaa jos ei ole niin taitava matematiikassa, ja että kaikki kyllä aina lopulta järjestyy parhain päin. Ja että ystävät pysyy, ja että omana itsenä oleminen ja eläminen kannattaa ja palkitsee, Hautala kirjoittaa.


Myös MTV:n urheilutoimittaja Mervi Kallio osallistui haasteeseen.

– Olisinpa tiennyt, että tärkeintä on olla paras versio vain omasta itsestään. Nuorena olin epävarma ja koin usein alemmuutta, vertasin itseäni muihin, vaikka harva silloinkaan näki hymyn taakse kätkettyä epävarmuuttani, Kallio kirjoittaa nuoruuskuvansa yhteydessä.


Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar toivoo, ettei olisi viettänyt niin suurta osaa nuoruusvuosistaan murehtien. 

– Olisinpa tiennyt, että itseni löytämisessä menee aikaa ja armollisuus itseään kohtaan on supertärkeää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja