Tähän ei moni pysty! Kehonrakentajan treeniohjelma saa omasi tuntumaan sormen heiluttelulta

Kehonrakentaja muistuttaa, että treenamiseen tarvitaan ennen kaikkea hyvää motivaatiota. 

Uusi vuosi on aikaa, jolloin moni meistä palaa kuntosalille tai muiden treenien pariin. Kun katselee yhdysvaltalaisen showpainija ja kehonrakentaja Dwayne Johnsonin treeniohjelmaa, oma aherrus kuntosalilla voi tuntua säälittävältä pyristelyltä. Mies nimittäin treenaa kovaa, ja lähes joka päivä.

Esimerkki Dwayne Johnsonin yhden päivän treenistä:

50 minuutin aerobinen treeni
Hauiskääntö tangolla 4 x 10–12 toistoa
Hauiskääntö penkistä 4 x niin monta toistoa kuin jaksaa
Hauiskääntö käsipainoilla 4 x 10–12 toistoa
Ojennuspunnerrus 3 x 10 toistoa
Ojentajadipit 3 x niin monta toistoa kuin jaksaa
Jalkojen nostot roikkuen 4 x 20 toistoa
Vatsapuristus taljassa 4 x 20 toistoa
Vatsojen kierto painon kanssa 4 x 20 toistoa

Rankat treenit vaativat myös tankkausta. Miehen ruokavalioon kuuluu noin neljä kiloa ruokaa päivässä, muun muassa tuhannen kilokalorin edestä turskaa.

Johnson motivoi omalla Instagram-tilillään kaikkia meitä, joita sohvalle jääminen alkoi houkuttaa jo heti vuoden ensimmäisten kuntosalikerran tai jumppatunnin jälkeen. Nämä motivaatiovinkit sopivat kaikille tavoitteista riippumatta. 

Aerobinen liikunta on tärkeää, vihaisitpa sitä kuinka paljon tahansa

Jokaisen liikkujan tulisi löytää tasapaino aerobisen liikunnan ja voimaharjoittelun välillä. Pelkkä punttien nostelu ei kannata, vaikka tarkoituksenasi olisikin pääasiassa lihasten kasvattaminen.

Juoksu, pyöräily tai muu aerobinen liikunta vahvistaa ennen kaikkea sydäntäsi ja ylläpitää peruskuntoasi. Terve sydän on hyväksi kaikille, Johnson toteaa.

Älä koskaan skippaa jalkapäivää

Kuinka usein kehonrakentajat jättävät jalkapäivän väliin? Aivan oikein, eivät koskaan. Vaikka jalkapäivä olisikin sinulle se kaikkein tuskallisin, se on helposti myös kaikkein palkitsevin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Jos et halua näyttää teinitytöltä- tai pojalta, niin suuntaa kohti kyykkäyslaitetta, Johnson kannustaa.

Hyvä ruokavalio on välttämätön

Et voi treenata huonolla ruokavaliolla, Johnson muistuttaa. Lihakset tehdäänkin hänen mukaansa keittiössä. Vaikka sinun ei välttämättä kannatakaan syödä yhtä paljon ruokaa kuin kehonrakentajien, ei vähäkalorisilla dieeteillä kituuttaminenkaan kannata.

Anna kehollesi tarpeeksi energiaa sekä ennen että jälkeen treenien, muuten tuloksia ei synny. Kun sinulla on tarpeeksi energiaa, jaksat myös treenata enemmän.

Treenikaveri tuo motivaatiota

Tunnetko ketään, joka haluaisi päästä parempaan kuntoon? Treenikaveri on mukava tapa motivoida itsensä liikkeelle. Jo etukäteen sovitut treenikerrat eivät jää helposti välistä, kun kaveri on mukana kannustamassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kaverilta voi saada myös uusia treeni-ideoita vanhojen liikkeiden rinnalle. Johnson muistuttaa, että myös koira on erinomainen lenkkikaveri.

Muista, sinä määräät tavoitteet

Tavoitteet ovat tärkeitä, olivatpa ne sitten pienempiin farkkuihin mahtuminen tai maraton-ajan parantaminen. Tavoitteet kannattaa pitää kuitenkin realistisina ja miettiä ne juuri sinulle sopiviksi. Kukaan ei määrää tavoitteitasi tai treenejäsi, vaan kaikki on kiinni sinusta itsestäsi. Joten valitse asia joka motivoi juuri sinua, ja toteuta unelmasi.

Lähde: Uproxx

Ota Elixirin vinkit avuksesi:

Lue myös:

    Uusimmat