Tähän älykelloon voi valita haluamansa moduulit: Vuoden 2016 suuri hitti?

Brittiläinen Blocks -älykello sai merkittävän joukkorahoituksen tänä vuonna ja laite tulee myyntiin tämän vuoden aikana, arviolta toukokuussa.

Noin 250 euron hintainen Blocks ei ole kallis verrattuna esimerkiksi Apple Watchiin tai Huawein ja Samsungin uutuuskelloihin.

Blocksin myyntiversioon kuuluu kellon keskusyksikkö ja ranneke. Kellossa on pyöreä värinäyttö, wifi- ja bluetooth-yhteydet, mikrofoni ja joitakin sensoreita. Blocksin akku kestää valmistajan tietojen mukaan vajaat kaksi vuorokautta.

Perusmallia voi täydentää erilaisilla erikseen tilattavilla moduuleilla. Alkuvaiheessa tilaaja voi valitse kelloonsa esimerkiksi sykkeenmittausmoduulin, gsp-moduulin, nfc-maksumoduulin ja niin sanotun "seikkailumoduulin" jonka myötä kello tunnistaa korkeuden, ilmanpaineen ja lämpötilan.

Neljä moduulia nostaa kellon hinnan lähelle 400 euroa, mikä on samalla viivalla edullisimman Apple Watchin ja Samsungin Gear S2 -kellon kanssa.

Kelloa voi jatkossa "pimpata" myös ulkoisesti. Brittiläinen muotimerkki Tateossian on jo lupautunut valmistamaan vaihdettavia kuoria Blocksille. Ne toisivat kelloon useita eri värejä ja materiaaleja.

Blocks toimii Android Lollipop -käyttöjärjestelmäversiolla. Yhtiön tavoitteena on tehdä kellosta yhteensopiva myös iOS-laitteiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja