Mainos

Tadzhikistanin kaappaajilta uusi uhkavaatimus

Tadzhikistanissa panttivankeja siepannut aseellinen ryhmä vaati tänään maan hallitusta suostumaan pikaisesti kaappaajien vaatimuksiin. Hallitukselle asetettu takaraja on kello 12 Suomen aikaa, kertoi Tadzhikistanin presidentin edustaja tänään.

Vankeina olevat venäläistoimittajat kertoivat eilen kaappaajien surmanneen yhden vankeina olevista YK:n sotilastarkkailijoista. Tänään myös kaappariryhmän johtaja Bahram Sadirov ilmoitti tarkkailijan surmaamisesta YK:n edustajille Tadzhikistanissa.

Kaappaajat ovat vaatineet panttivankien vaihtamista ryhmän Afganistanissa oleviin muihin jäseniin. Tadzhikistanin hallitus on jo lennättänyt 35 Sadirovin tukijaa Afganistanista Tadzhikistaniin, mutta vaihtokaupan yksityiskohdista ei ole vielä päästy sopimukseen.

Panttivankeina on ollut mm. neljä YK:n sotilastarkkailijaa, neljä venäläistä toimittajaa sekä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n työntekijöitä. Kaapparit ottivat kiinni myös Tadzhikistanin turvallisuusministerin, joka saapui viikonloppuna paikalle neuvottelemaan vankien vapauttamisesta.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.