Tabletti toimimaan lomalla, näin se onnistuu!

Kesä on paitsi ihanaa myös liikkuvaista aikaa. Kesälomareissut suuntautuvat useimmiten mökille, vesille tai kyläilemään, eikä pitkiä matkoja perheen kanssa taiteta ilman takapenkiltä kuuluvia tylsyyshuutoja. Mukana kannettavat tietokoneet, kuten tabletit, ovatkin nyt suosittuja.

Roimasti suosiotaan kasvattanut tablet-tietokone on parhaimmillaan kesän perhereissun - tai ainakin vanhempien hermojen - pelastus. Lomakauden alkaessa kyselyt tabletin käyttömahdollisuuksista lisääntyvät, kun matkalaiset kartoittavat litteän laitteen toimintoja.

– Lomalla ihmiset liikkuvat pois kiinteiden nettiyhteyksien ääreltä ja tabletin toimivuus esimerkiksi kesämökillä askarruttaa, kertoo myymäläpäällikkö Paul Puolakka DNA Kaupasta.

Ennen reissua kannattaakin piipahtaa myymälässä tarkistamassa lomakohteen kuuluvuus.

– Noin globaalisti ajatellen meillä on Suomessa hyvin kattavat 3G-verkot, eli yleensä verkko kyllä kattaa myös kesämökin, Puolakka kehaisee.

Pelkkä laite ei yksin pysty nettiyhteyttä muodostamaan, vaan on varmistettava, että tabletissa on wifi-yhteyden lisäksi paikka myös 3G- tai 4G-sim-kortille.

- Takapenkki pysyy pitkänkin matkan hiljaisena, kun reittiohjeet tarkastettuaan tuuppaa tabletin peleineen ja leffoineen lasten käsiin. Varmista kuitenkin, että virtalähteet ovat mukana, ettei riemu lopu lyhyeen. Tabletinhan saa ladattua myös autossa, Puolakka muistuttaa.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja