Mainos

Taas vaaratilanne lennolla – nyt syttyivät palamaan kuulokkeet: "Ne kipinöivät"

Räjähtelevät älypuhelimet ovat saaneet pelottavan kilpakumppanin kuulokkeista.

Musiikin kuuntelu keskeytyi vastikään ikävästi lennolla Pekingistä Melbourneen. Matkustajana koneessa ollut nuori nainen oli nukahtanut kuulokkeet korvillaan. Hän heräsi pamaukseen ja tunsi polttavan tunteen kasvoillaan.

– Nakkasin kuulokkeet lattialle. Ne kipinöivät, nimettömänä pysyvä nainen kertoi Australian liikenneturvallisuuskeskukselle.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun elektroniikka aiheutti ongelmia lennon aikana. Samsung joutui vetämään puhelinmallinsa pois tuotannosta viallisten akkujen aiheutettua useita vaaratilanteita.

Myös Finnair reagoi tuolloin tapahtumiin kieltämällä kyseisen puhelinmallin käytön lennon aikana.

Tällä kertaa matkustamohenkilökunta ehti nostaa palamaan syttyneet kuulokkeet vesiämpäriin ennen kuin mitään pahempaa pääsi sattumaan. Kuulokkeiden akku ja kuoret olivat kuitenkin ehtineet sulaa kiinni lentokoneen lattiaan.

Loppulennon ajan matkustajat kärsivät hajusta, jossa sekoittui palanut muovi, elektroniikka ja kärähtäneet hiukset. Eräs matkustaja paljasti ihmisten yskineen koko loppumatkan ajan.

Moottoroidut istuimet lentokoneessa voivat aiheuttaa yllättäviä vaaratilanteita

Liikenneturvallisuusvirasto epäilee akun syttyneen palamaan ja muistuttaakin matkustajia pitämään akkukäyttöistä elektroniikkaa mukanaan matkustamossa. Myöskään vara-akkuja ei saa pakata ruumaan meneviin laukkuihin.

Lentokoneessa istuinten väliin tippunutta puhelinta tai muuta digitaalista esinettä ei saa noukkia sähkökäyttöisten istuinten välistä ilmoittamatta asiasta ensin lentohenkilökunnalle.

Lennolla palon sytyttäneiden kuulokkeiden mallia tai merkkiä ei ole paljastettu.

Lähteet: Digital Spy, ATSB

***

0:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.