Mainos

Naisen kuulokkeet räjähtivät mannerten välisellä lennolla – olivat jo tulessa, kun nainen repi niitä pois

Australian viranomaiset ovat antaneet varoituksen akkukäyttöisten laitteiden käytöstä lennoilla sen jälkeen, kun matkustajan kuulokkeet räjähtivät matkalla Pekingistä Melbourneen.

Naismatkustajan puhelimen kuulokkeet räjähtivät kesken lennon, aiheuttaen matkustajalle vammoja kasvoihin ja käsiin, kertovat australialaisviranomaiset tiedotteessaan

BBC:n mukaan matkustaja heräsi siihen, kun hän kuuli räjähdysäänen.

Matkustaja on kertonut viranomaisille, että hän kuunteli musiikkia räjähdyksen tapahtuessa. Matkustaja repi kuulokkeet pois korvistaan, mutta tässä kohtaa kuulokkeet olivat jo tulessa ja lähellä sulamista.

Australian liikenneturvallisuusviraston julkaisemasta kuvasta Twitterissä huomaa, että naisen kasvot noen peitossa räjähdyksen jäljiltä. 

Molempien lähteiden mukaan huomattuaan lennolla syttyneen palon, lentohenkilökunta ryntäsi auttamaan matkustajaa. Henkilökunta myös onnistui estämään tulipalon leviämisen kaatamalla ämpärillisen vettä kuulokkeiden päälle. 

Tähän mennessä naisen puhelin akkuineen ja kuorineen oli ehtinyt sulaa kiinni matkustamon lattiaan. 

Viranomaislähteen mukaan loppulennon ajan koneen matkustajat kertoivat koneessa haisseen sulaneelle muoville, palaneelle elektroniikalle ja palaneille hiuksille. 

Australian viranomaisten julkaisemassa raportissa ei mainita kuulokkeiden merkkiä, mutta siinä mainitaan epäily siitä, että räjähdyksen aiheutti litiumioniakku. Litiumioniakkuja käytetään yleisesti erilaisissa elektroniikkalaitteissa ja kodintekniikan tuotteissa kuten matkapuhelimissa. 

Australian liikenteen turvallisuusvirasto on julkaissut ohjeet koskien akkuja ja muita virtalähteitä varoittaen, että “kun akkukäyttöisten tuotteiden määrä kasvaa, niin myös potentiaaliset ongelmat kasvavat lennoilla”.

BBC:n mukaan tapaus ei ole ainoa laatuaan. Esimerkiksi viime vuonna Sydneystä lähtövalmiudessa ollutta lentoa jouduttiin lykkäämään, kun matkustamossa havaittiin tulevan savua laukusta, joka oli otettu mukaan lennolle käsimatkatavarana. Tulipalon syyksi selvisi lithiumakku, joka oli syttynyt tuleen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.