Taas uusi tapaus! 28-vuotias rusautti niskaansa – sai halvauskohtauksen

28-vuotias Josh rusautti niskansa venytellessään. Seurauksena oli halvaus.

Niskan venytteleminen vei Josh Haderin sairaalaan. Josh, 28, venytti kipeää niskaansa niin, että se rusahti. Tapahtuneen seurauksena Josh sai halvauksen.

"Kävelin melkein 45 asteen kulmassa"

Rusauksen jälkeen Joshin kehon vasen puoli alkoi puutua. Hän meni keittiöön hakemaan jääpakkausta, muttei voinut kävellä.

– Kävelin melkein 45 asteen kulmassa vasemmalle suuntautuneena, Josh kuvasi haastattelussa.

Joshin kumppanin isä vei hänet ensiapuun, missä hänelle aloitettiin liuotushoito. Josh vietti myös neljä päivää tehohoidossa. Hänen kehonsa oli turta ja hän näki kaiken kahtena.

Toipunut kokemastaan melko hyvin

Lääkärin mukaan Joshille olisi voinut käydä pahemminkin.

– Kun hän naksautti niskaansa, hän repi valtimoita, jotka liittyvät niskan luihin, missä kallo liittyy niskaan aivojen alaosassa, lääkäri Vance McCollom kuvailee.

Tapaus sattui maaliskuussa 2019. Nyt Josh kykenee elämään itsenäisesti kotona.

– Nyt voin kävellä ilman tukea tai keppiä, mutta väsyn paljon nopeammin kuin aiemmin. Tasapainoni on edelleen vähän huono, mutta se ei ole kamalaa, Josh kuvailee.

Sai viikkokausien hikan

Pahimpana halvauksen vaikutuksena mies pitää kuitenkin sitkeää hikkaa!

– Se oli kamalaa. Kirjamellisesti kaksi viikkoa hikkaa sen jälkeen, kun halvaus tapahtui. Loppua kohti minun oli niiden vuoksi melkein mahdotonta hengittää sekuntien ajan, ja se oli pelottavaa.

Kerroimme aiemmin ensihoitajasta, joka myös halvaantui niskansa naksahtamisen vuoksi. Lääkäri McCollominkin mukaan Josh ei ole ensimmäinen niskan rusauttamisen vuoksi halvaantunut.

Lähteet: Edition.cnn.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja