Taas tunaroinut Red Bull -kuski joutaa sivuun – talli neuvottelee kahden korvaajaehdokkaan kanssa: "Ainoat vaihtoehdot"

Alexander Albonin aika Red Bullin kisakuskina on päättymässä tähän kauteen. Vertailu tallikaveri Max Verstappeniin oli jälleen armoton Imolan osakilpailussa.

Brittiläis-thaimaalainen Alex Albon oli Imolan GP:ssä taas valovuoden jäljessä tallikaveriaan Max Verstappenia, joka taisteli täysin palkein kisan kärkikolmikossa Mercedes-kuskien kanssa.

Albon joutui pääosin tyytymään letkan keskellä ajamiseen, kunnes kisa sai vielä surullisemman käänteen. Ajovirheeseen sortunut Red Bull -kuski spinnasi itsensä kokonaan ulos kärkikymmeniköstä ja MM-pisteiltä.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela piti virheen jälkeen selvänä, että Albonin päivät Red Bullin huipputallissa ovat luetut.

Red Bullia tiiviisti lähinnä Max Verstappenin vuoksi seuraava hollantilaislehti De Telegraaf kertoo, että neuvottelut Albonin korvaamiseksi ovat jo parhaillaan käynnissä kahden ehdokkaan kanssa.

– Jos Red Bull Racing päättää lopullisesti korvata Alexander Albonin kauden jälkeen, Nico Hülkenberg ja Sergio Pérez ovat ainoat vaihtoehdot hänen seuraajakseen. Huipputalli neuvottelee kummankin kuljettajan kanssa, De Telegraaf kertoo useisiin lähteisiinsä viitaten.

Lehden mukaan Verstappen ei ole suoraan sanonut, kenet haluaisi tallikaverikseen, mutta hän on ilmaissut suosivansa hollantia sujuvasti puhuvan saksalaiskuskin Hülkenbergin valintaa. Kaksikon kerrotaan tulevan erinomaisesti toimeen keskenään.

Albonin tuskainen tilanne Red Bullilla paistoi selvästi hänen kisan jälkeen antamassaan haastattelussa, jossa hän selvitti syytä spinnaukselleen.

– Minusta tuntuu, että joku osui minuun. En ole varma, pitää tarkistaa se vielä nauhalta. Ainakin niin minulle kerrottiin, Albon totesi.

– Jos ei osunut, se johtui vain kylmistä renkaista ja pidon puutteesta.

Sopimuskuvioitaan Albon kuvaili yleisellä tasolla, mutta myönsi lähdön olevan lähellä.

– Yritän vain roikkua mukana. Kokonaisuudessa tämä ei ollut niin huono viikonloppu minulle, mutta pitää vain keskittyä tulevaan, Albon summasi.

Lue myös:

    Uusimmat