Mainos

Taaperoikäisen kuolema vuosikausia mysteeri Britanniassa – kammottava totuus selviämässä

Britanniassa ihmetellään poliisin toimintaa tapauksessa, jossa isää epäillään taaperoikäisen lapsensa pahoinpitelemisestä kuoliaaksi. 

Reilun vuoden ikäinen tyttö sai vakavia vammoja kotonaan ja julistettiin myöhemmin kuolleeksi sairaalassa. Tapaus sattui vuonna 2012.

Tuolloin tarkkaa kuolinsyytä ei saatu varmistettua. Asiasta kertovat muun muassa The Telegraph ja Sky News

Epäonnistunut tutkinta

Poliisi on saanut rankkaa kritiikkiä tutkinnasta. Isä pidätettiin ja häntä kuulusteltiin tytön kuoleman jälkeen, mutta syytteitä ei nostettu. Perheen kotia ei tutkittu kunnolla, eikä lääkäreiltä, ensiapuhenkilökunnalta tai muilta perheenjäseniltä otettu lausuntoja. Tytön vanhempien Facebook-tilejä ei myöskään analysoitu. 

Vanhempien kunnollinen kuulustelu aloitettiin vasta vuonna 2013. Sekavasta tapauksesta on käyty oikeutta jo vuosia.

Tapausta tutkiva tuomari totesi tänään, että isä käytti tytärtään seksuaalisesti hyväksi ennen tämän kuolemaa. Tuomari myös sanoi, että Poppi-niminen tyttö kuoli todennäköisesti pahoinpitelyn seurauksena. 

Tuomari vetosi lausunnossaan lääketieteen asiantuntijoilta saamiinsa tietoihin. 

– Äiti laittoi täysin terveen lapsen nukkumaan ja kahdeksan tuntia myöhemmin hänen isänsä toi tytön alakertaan elottomana. Tytöllä oli vakavia vammoja ja huomattavaa verenvuoroa, tuomari sanoi. 

Tiukkaan salattu tapaus

Faktat ja todisteet on pidetty tähän asti tiukasti pimennossa julkisuudelta. Isää ei ole tuomittu vielä mistään, mutta häntä on kuulusteltu. Isä on kiistänyt teon. 

Viime kuussa asianajaja kuvaili miestä ”rakastavaksi isäksi.” Asianajan mukaan ei ollut todisteita siitä, että hänen asiakkaansa olisi käyttänyt tytärtään hyväksi ennen tytön kuolemaa. 

Tytön äiti itki oikeudessa, kun tuomari kertoi seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.