Täällä sijaitsevat Helsingin pahimmat parkkisakkorysät – pysäköinninvalvoja paljastaa viisi paikkaa, joissa lappu lätkähtää lasiin useimmin

Missä sijaitsee Helsingin pahin parkkisakkorysä? 5:03
Missä nuo Helsingin pahimmat parkkisakkorysät sijaitsevat? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Aika moni autoilija kiroaa nähdessään tuulilasinpyyhkijän alta sojottavan paperiliuskan. Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, missä pääkaupunkimme Helsingin suurimmat sakkorysät sijaitsevat. 

Kotimaiset matkailijat tekivät viime kesänä Helsingin alueelle 2,5 miljoonaa matkaa. Valtaosa niistä, eli noin 1,8 miljoonaa reissua, tehtiin yksityisellä kulkuneuvolla. Se tarkoittaa sitä, että paikoittain parkkipaikoista on voinut joutua vähän taistelemaan. 

Helsingin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa, että katutyöt ja parkkiruutuihin kasattavat terassit ovat vieneet parkkitilaa keskustasta, mutta tarkkoja lukumääriä asiasta ei ole. 

Pysäköintiä tämä ei ole kuitenkaan vähentänyt. 

– Pysäköintimaksutapahtumat ovat kasvaneet huimasti verrattuna edellisvuoteen, tammi-huhtikuun välisenä aikana tehtiin noin 50 000 maksutapahtumaa enemmän kuin edellisvuonna, Kossila sanoo. 

Entä minkälaisia vinkkejä Kossila antaisi Helsinkiin suuntaaville matkailijoille tänä kesänä?  

– Kannattaa ottaa jo etukäteen huomioon, että minne pysäköi. Jos on tulossa tapahtumaan, niin kannattaa järjestää aikaa siihenkin, että katsoo myös autolle paikan. Toki voi käyttää liityntäpysäköintialueita – esimerkiksi junan tai metron, ja tulla sitten julkisilla tapahtumapaikalle. 

Jos on suuntaamassa pääkaupunkiseudulla autolla, niin Helsingin kantakaupungin alueelta löytyy kuitenkin muutamia paikkoja, joissa pysäköintivirhemaksuja kirjoitetaan muita paikkoja enemmän. 

Missä nuo Helsingin pahimmat parkkisakkorysät sijaitsevat? Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat