Mainos

Syyttömänä murhasta istunut vapauteen 29 vuoden jälkeen

Lähes 30 vuotta syyttömänä murhasta istunut amerikkalaismies on päässyt vapauteen.

David McCallum vangittiin vuonna 1985 kidnappauksesta ja miehen ampumisesta. McCallum oli tuolloin 19-vuotias. Nyt, 45-vuotiaana, hänet on todettu syyttömäksi, kertoo Daily Mail.

Oikeuden mukaan McCallumille syötettiin aikoinaan ”vääriä tietoja”, kun hän 16-vuotiaana tunnusti murhanneensa 20-vuotiaan Nathan Blennerin puistossa. McCallum tuomittiin yhdessä toisen 16-vuotiaan Willie Stuckeyn kanssa 25 vuodeksi vankilaan. Stuckey kuoli vankilassa vuonna 2001. 

– Tämä hetki on katkeransuloinen, koska kävelen täältä ulos yksin. Willie Stuckeyn pitäisi olla kanssani, McCallum sanoi vapauduttuaan. 

– Uskon olevani tarpeeksi kypsä ymmärtämään, että en saa menetettyä aikaa takaisin. En edes yritä. Elämäni alkaa nyt, tästä eteenpäin. 

McCallum on kertonut, että poliisit aikoinaan hakkasivat häntä ja pakottivat hänet tunnustamaan. McCallum vapautetaan, koska tunnustuksen lisäksi muita todisteita häntä vastaan ei löydy.

McCallumin syyttömäksi toteamisessa on ollut suuri rooli nyrkkeilylegenda Rubin ”Hurricane” Carterilla, joka lobbasi sen puolesta. Huhtikuussa kuollut Carter istui itse aikoinaan 19 vuotta syyttömänä vankilassa. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.