Mainos

Syytti jalkojen puutumisesta kenkiä – urheilullinen nainen menetti liikunta- ja puhekykynsä yhdessä yössä

Jalkojen puutumisesta alkaneet oireet halvaannuttivat nuoren äidin. Paraneminen on onneksi jo hyvässä vauhdissa.

Hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneen Chloe McMahon-Swiftsin elämä muuttui täysin yhdessä yössä. Halvaantumisoireita saaneelle naiselle diagnosoitiin äärimmäisen harvinainen, ääreishermostoa vaurioittava äkillinen autoimmuunisairaus nimeltä Guillain–Barrén oireyhtymä.

Sairaudessa elimistön immuunipuolustus hyökkää hermojärjestelmää vastaan aiheuttaen lihasheikkoutta ja väliaikaista halvaantumista. Tässä tapauksessa sairaus vei nuoren naisen liikunta- ja puhekyvyn yhdessä yössä. Vaikka sairaus eteni nopeasti, se ilmoitteli itsestään jo joulukuun alussa. McMahon-Swift ei kuitenkaan ottanut puutumisoireita vakavasti.

– En välittänyt niistä. Uskoin niiden johtuvan kengistä, joita olin käyttänyt, nainen kertoo.

Naisen kunto kohenee päivä päivältä 

Muutama päivä ensioireiden jälkeen nainen sai viikon kestävän flunssan, joka vei hänet sängyn pohjalle. Vaikka naisen olo heikkeni päivä päivältä, hän yritti pysyä rohkeana kaksivuotiaan poikansa vuoksi. Eräänä aamuna hampaita pestesssään äiti kuitenkin ymmärsi, ettei kaikki ollut kunnossa. Hän ei pystynyt enää liikuttamaan huuliaan.  

McMahon-Swift kertoi oireistaan lääkärilleen tohtori Chris Irwinille, jonka hälytyskellot alkoivat soida välittömästi. Koska nainen oli terve ja nuori, lääkäri ryhtyi tutkimaan välittömästi mahdollisuutta tähän harvinaiseen sairauteen. Sairaalassa vietetty yö varmisti diagnoosin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tunsin, kuinka kurkkuni alkoi mennä umpeen. Se oli melko pelottavaa, koska se voi halvaannuttaa koko kehon ja lamaannuttaa hengityksen, McMahon-Swift kertoo kauhujen yöstä.

Neurologin tutkimuksen jälkeen hoito saatiin käyntiin, ja naisen kunto on nyt paranemassa hitaasti, mutta suhteellisen varmasti. Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä arvioiden mukaan noin 80–90 prosenttia sairastuneista paranee täysin.  

– Puhun nyt sataprosenttisesti paremmin. En voinut puhua aikaisemmin, koska huulissani ei ollut tuntoa. En voinut myöskään syödä kunnolla. Söin pehmeää ruokaa ja kun yritin juoda, sitä loiskui kaikkialle. Mutta nyt kasvoni näyttää paljon paremmalta, nainen kertoo paranemisprosessistaan. 

Vaikka naisen olotila on kohentunut, hän istuu edelleen pyörätuolissa. Lääkärit uskovat naisen pääsevän jälleen jaloilleen noin kuukauden kuluessa. 

Lähde: 9News

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.