Mainos

Oireet samat kuin flunssassa: Opiskelijatyttö menetti molemmat jalkansa sairastuttuaan vakavasti

Kuume ja kurkkukipu vaivuttivat nuoren opiskelijatytön koomaan ja veivät hänen molemmat jalkansa. Tavallisten oireiden takaa paljastui vakava sairaus. 

Charlotte Hannibal on 19-vuotias opiskelija, jonka elämä muuttui kertarysäyksellä. Tavalliseksi flunssaksi luultu sairaus paljastui lopulta aivokalvontulehdukseksi, jolla oli tytön terveyden kannalta erittäin vakavia seurauksia. 

Kooma ja muistimenetys

Tyttö oli tuntenut itsellään jo pitkään flunssan oireita, kuten kurkkukipua. Ensimmäiset vakavat oireet ilmaantuivat kotibileissä, joissa hän pyörtyi kesken illan. Seuraavalla viikolla tytön tila huononi nopeasti ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Sairaalaan päästyään tyttö vaipui koomaan 17 päiväksi, jonka aikana lääkärit tekivät kaikkensa pelastaakseen tytön hengen.

Sairaalassa flunssa paljastui erittäin harvinaiseksi meningokokki-bakteerin aiheuttamaksi aivokalvontulehdukseksi. Vaikka hoidot saatiin nopeasti käyntiin, tytön molemmat jalat sekä toinen käsi jouduttiin amputoimaan. Amputointi jouduttiin suorittamaan vakavan verenmyrkytyksen seurauksena, ja ilman operaatiota tyttö olisi todennäköisesti menehtynyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hannibal ei koskaan tullut ajatelleeksi, että hänelle voisi sattua jotain näin vakavaa.

– Olen aina ollut normaali terve ihminen, en voi uskoa, että elämäni muuttui vuodessa. Olen kuitenkin onnekas, että menetin ainoastaan jalkani ja käteni, jotkut ovat menettäneet paljon enemmän, Hannibal kertoo.

Odottaa edelleen elinsiirtoa

Aivokalvontulehduksen ja verenmyrkytyksen lisäksi hänen munuaisensa lakkasivat toimimasta sairaalajakson aikana. Siitä lähtien hän on ollut dialyysihoidossa ja odottaa edelleen elinsiirtoa.

Kaikesta huolimatta kuntoutus on edennyt toivotulla tavalla ja edistystä tapahtuu joka päivä. 

– Olen laiskin henkilö, jonka tiedän, mutta tähän annan kaikkeni. Minulla on vielä pitkä matka edessäni ja annan jokaisella askeleella sata prosenttia itsestäni, tyttö kertoo.

Yhdellä kädellä toimiminen sujuu jo hyvin ja Hannibal toivoo, että hän voisi palata opintojen pariin mahdollisimman pian. Tulevaisuuden unelmissa siintävät lääketieteen opinnot.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tyttö kampanjoi lisäksi aktiivisesti aivokalvontulehduksen tietoisuuden lisäämiseksi. 

Lähde: Mirror

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.