Syytteet tapon yrityksestä kaatuivat Juuan väkijoukkoon ajossa – "Minä olin ihan varma, että nyt ei kävele tuo mies"

Mies ajoi päin jalankulkijaa – sai vankeutta 0:20

Vuonna 1978 syntynyt mies sai ehdottoman vankeustuomion ajettuaan autolla päin väkijoukkoa ja törmättyään yhteen ihmiseen Juuassa heinäkuussa.

Tapahtumia edelsi miehen ja tämän naisystävän rettelöinti paikallisessa baarista, josta tämä sitten poistuivat järjestysmiesten kanssa riitelyn jälkeen. Parkkipaikalla mies hyppäsi auton rattiin ja ajoi baarin edustan eteen, jossa oli baarista poistuvia henkilöitä.

Paikalla olleiden mukaan nämä säästyivät vammoilta vain oman valppautensa ansiosta. Myös oikeus katsoi, että useat ihmiset olivat tilanteessa vaarassa.

– [Miehen] kuljettaman auton ajoreitti on ollut sellainen, että auto olisi voinut osua muihinkin ihmisiin ravintolan portaiden edustalla, elleivät siinä olleet ihmiset olisi väistäneet siirtymällä portaille.

”Seuraava muistikuvani on ambulanssista”

Tämän jälkeen mies oli jatkanut eteenpäin osittain katukiveyksen toisella puolella törmäten siinä kulkeneeseen ihmiseen. Mies kaatui auton konepellille kulkien joidenkin metrien matkan sen päällä pudoten sitten asfalttiin.

– Tilanne meni sen verran sekavaksi, että muistan vain lähestyvän auton valot. Muistan kolahtaneeni konepellille, sen jälkeen seuraava muistikuvani on ambulanssista, törmäyksen kohteeksi joutunut mies kertoi esitutkinnassa.

Silminnäkijät kertoivat miehen lentäneen ”voltin” ja pelänneensä pahojakin vammoja.

– Mies napsahti auton konepellille ja tippui siitä asfalttiin tuulilasin ja konepellin välistä. Hänellä oli naama veressä, eräs silminnäkijä kuvaili poliisin kuulusteluissa.

– Minä olin ihan varma, että nyt ei kävele tuo mies, kun oli sellainen läsähdys, kun löi päänsä asfalttiin, toinen kertoi.

Yli vuoden vankeus

Oikeus katsoi, että kyseessä ei ollut tapon yritys, koska autoa ajanut oli hiljentänyt kulkuneuvon nopeutta, eikä hänellä ollut tappoaietta. Kyseessä katsottiin olleen pahoinpitely.

Mies katsottiin syylliseksi kahteen pahoinpitelyyn, laittomaan uhkaukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet tuomittiin 1 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistuksessa otettiin huomioon tämän aiempi ehdollinen vankeusrangaistus.

Miehen naisystävä sai 40 päiväsakon rangaistuksen ravintolassa sattuneesta pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat