Mainos

Syyttäjä vaatii jättikorvauksia Jippii-jutussa

Törkeästä osakekurssin vääristämisestä vaaditaan muhkeita korvaussummia.

Helsingin kihlakunnan syyttäjä vaatii internetoperaattori Jippiin jutussa rangaistuksia epäillystä törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä ja törkeästä osakekurssin vääristämisestä. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun syytteenä on törkeä osakekurssin vääristäminen.

Törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstäkin on toistaiseksi vaadittu rangaistuksia suhteellisen harvoin.

Jippiin tapauksessa myös korvausvaatimukset ovat muhkeat. Syyttäjä vaatii yhteensä 2,4 miljoonan euron korvauksia, joista lähes 1,4 miljoonaa euroa kohdistuu kuudelletoista Jippiin entiselle johtajalle ja hallituksen jäsenelle. Lisäksi syyttäjä esittää Jippiille eli nykyiselle Saunalahdelle 800 000 euron yhteisösakkoa sekä kahdelle sisäpiiriläisten omistamalle yhtiölle yhteisösakkoa yhteensä 250 000 euroa.

Törkeän osakekurssin vääristämisen ja törkeän sisäpiirin väärinkäytön lisäksi jutussa käsitellään syytteitä kirjanpitorikoksesta ja arvopaperimarkkinoita koskevista tiedottamisrikoksista.

Saunalahti on kiistänyt kaikki syytteet, ja muut vastaajat tekevät mitä ilmeisimmin samoin. Heillä on aikaa tammikuun puoliväliin vastata kirjallisesti keskiviikkona julki tulleeseen haastehakemukseen. Tunnetuimmat syytetyt ovat Jippiin entinen toimitusjohtaja Harri Johannesdahl, it-asiantuntija ja -kirjailija Petteri Järvinen, Teknillisen korkeakoulun professorina toiminut Arto Karila ja Suomen Terveystalon toimitusjohtajan paikalta eroamaan joutunut Harri Aho.

Varsinainen oikeudenkäynti alkaa maaliskuun alussa. Käsittelyn on määrä kestää toukokuun loppuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.