Mainos

Syyttäjä: Teinityttö yllytti itsemurhaan – hyytäviä viestejä epäröivälle poikaystävälle

17-vuotias Michelle Carter joutuu vastaamaan syytteisiin, joiden mukaan hän yllytti poikaystäväänsä tekemään itsemurhan. Häntä syytetään kuolemantuottamuksesta. 

Yhdysvaltain Massachusetsissa asuvan Carterin kerrotaan lähettäneen tusinoittain viestejä, joissa hänen katsotaan rohkaisseen 18-vuotiasta poikaystäväänsä Conrad Roy III:ta viemään päätökseen suunnittelemansa itsemurha.

Viesteissä oli muun muassa kehotettu ”menemään takaisin autoon”, johon oli ohjattu pakoputkesta tulevat pakokaasut.

Muissa viesteissään Carter vakuutteli Roylle, että kuolema tulisi olemaan kivuton ja että hänen vanhempansa olivat valmistautuneet asiaan.

Carterin sanotaan myös usein tivanneen nuorukaiselta: ”milloin oikein aiot tehdä sen?” tai todenneen ”jos et tee sitä tänään, olet surkimus. Sinun on vain tehtävä se, nyt tai ei koskaan”.

Korkein oikeus päätti perjantaina, että Carteria voidaan syyttää todennäköisin syin Royn kuolemasta. Naisen katsotaan yllyttäneen ja johdonmukaisesti ohjanneen Royn myrkyttämään itsensä autossa. Teolle oli ”suora kausaalinen yhteys”, korkein oikeus perustelee.

Nuorten viestittelystä käy ilmi, että Carter oli lähettänyt Roylle ohjeet itsemurhan toteuttamiseksi pakokaasulla ja auttanut muutenkin itsemurhan suunnittelussa.

Kun Roy oli samana päivänä epäröinyt, Carter oli rohkaissut nuorukaista sanoen: ”sinusta tulee vapaa ja onnellinen”.

Puhelutiedot illalta, jolloin Roy kuoli häkämyrkytykseen autossa kertovat, että Roy ja Carter puhuivat puhelimessa kaikkiaan 47 minuuttia.

Royn kuoleman jälkeen Carter oli lähettänyt ystävilleen ja Royn sisarelle viestejä, joissa hän ihmetteli, missä Roy oli. Hän ilmeisesti yritti näin osoittaa, ettei hän ollut millään lailla tietoinen Royn suunnitelmista.

Teletiedoista kävi kuitenkin ilmi, että samaan aikaan hän oli tekstaillut Roylle neuvoja auton moottorin toiminnoista.

Carterin puolustusasianajaja on vedonnut muun muassa siihen, että Roy oli ollut masentunut, ja että aiemmista viesteistä käy ilmi, kuinka Carter oli yrittänyt ohjata Royta hoitoon ja hakemaan apua. Asianajaja ei usko, että todennäköisin syin syytetty Michelle Carter tuomitaan. Tapauksesta kertoo muun muassa sanomalehti Independent verkkosivuillaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.