Mainos

Nuori nainen yllytti poikaystävänsä itsemurhaan – saamassa tänään jopa 20 vuoden tuomion?

Yhdysvaltalainen nainen yllytti poikaystäväänsä tekemään itsemurhan. Häntä saattaa odottaa jopa 20 vuoden tuomio kuolemantuottamuksesta, kertoo ABC News. 

Vuonna 2014 Michelle Carter, 17, lähetti poikaystävälleen Conrad Roy III:lle, 18, lukuisia viestejä, missä hän yllytti miestä tappamaan itsensä. Hän myös kehotti Royta palaamaan autoon, johon oli ohjattu pakoputkesta tulevat pakokaasut.

Massachusettsin oikeuslaitoksen mukaan kuolemantuottamuksesta voi saada jopa 20 vuoden vankeusrangaistuksen.

Todisteina hyytävät tekstiviestit

Todistusvälineenä Carteria vastaan käytetään tekstiviestejä, joita hän lähetti poikaystävälleen. Viestit ovat hyytäviä, joissa hän kehotti miestä toteuttamaan haaveensa itsemurhasta.

– Nyt on oikea aika ja sinä olet valmis. Tee se vain kulta, Carter viestitti miehelle tämän kuolinpäivänä.

– Et voi ajatella sitä. Sinun vain täytyy tehdä se. Sanoit, että aiot tehdä sen. En ymmärrä, miksi et tekisi sitä, Carter kirjoitti.

Naisen puolustusasianajaja väittää, että Roy oli päättänyt tappaa itsensä joka tapauksessa eikä Carter olisi voinut sitä mitenkään estää. Hän sanoo naisen yrittäneen aluksi saada miehelle apua ja puhua hänet ympäri, mutta menikin lopulta mukaan miehen suunnitelmiin.

Tuomari keskittyi oikeudenkäynnissä tilanteeseen, jossa Carter oli käskenyt Royta menemään takaisin autoon, kun tämä oli lähtenyt sieltä sen täyttyessä pakokaasulla, ja kertonut miten häntä pelottaa.

Tapasivat yhteisellä lomamatkalla

Pariskunta tapasi lomamatkalla Floridassa vuonna 2012, jolloin he olivat perheineen samassa kohteessa. Molemmat kamppailivat masennuksen kanssa. Carterilla oli myös anoreksia ja Roy oli yrittänyt itsemurhaa aikaisemmin.

Carterin nuori ikä saattaa alentaa tuomiota rajusti. Hän oli tekohetkellä 17-vuotias, jolloin hänet saatetaan lähettää vielä vähäksi aikaa nuorisovankilaan. Hän täyttää pian 21 vuotta, jolloin hänet siirrettäisiin aikuisten puolella. Hänet saatetaan myös tuomita ehdonalaiseen tai kuolemantuottamuksesta 20 vuodeksi vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.