Syyttäjä: Rekka kääntyi stop-merkin takaa valtatielle ja aiheutti tuhoisan ketjukolarin liukkaalla tiellä – kuskille vaaditaan tuntuvaa rangaistusta

Koskella keskisuuri liikenneonnettomuus – kaksi rekkaa ja henkilöauto kolaroivat 0:24
Onnettomuus tapahtui tammikuun lopulla 2019.

Koski Tl:ssä viime vuoden tammikuussa tapahtunutta kuolonkolaria käsitellään parhaillaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Kolarissa oli osallisina kaksi ajoneuvoyhdistelmää ja pakettiauto.

Pakettiautoa kuljetti vuonna 1953 syntynyt mies, joka kuoli heti. Toista rekkaa kuljetti vuonna 1977 syntynyt mies, joka loukkaantui vakavasti. Toinen rekkakuski selvisi vammoitta.

Syyttäjä vaatii nyt vammoitta selvinneelle rekan kuljettajalle ehdollista vankeutta ja tuntuvaa sakkorangaistusta. Hän kääntyi syyttäjän mukaan valtatie 10:lle pikkutieltä Stop-merkin takaa pysähtymättä.

Tällöin valtatietä pitkin tullut rekka törmäsi syytetyn rekan hyttiin. Törmännyt rekka suistui kaistaltaan ja osui risteykseen pysähtyneeseen pakettiautoon. Risteysalueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus, ja keli oli poliisin alkutietojen mukaan onnettomuuspaikalla liukas.

 

Lue myös:

    Uusimmat