Syyttäjä: Oma sosiaalityöntekijä ei tavannut Vilja Eerikaa kertaakaan kahden

8-vuotiaan tytön murhaan liittyvä virkarikosoikeudenkäynti on päättymässä Helsingin käräjäoikeudessa. Torstai aamupäivä on varattu syyttäjän loppulausunnolle.

Syyttäjä summasi syytettään aamupäivällä kertaamalla kohta kohdalta, missä tilanteissa syytetyt sosiaalityöntekijät olisivat voineet pelastaa Vilja Eerikan.

- Lastensuojelulain perustavoite on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristö. Laki velvoittaa, perusteli syyttäjä Tuire Tamminiemi syytettään.

Yhtenä rankimmista virheistä Taminiemi pitää sitä, ettei Vilja Eerikaa aidosti kuultu kertaakaan, vaikka lastensuojeluhistoria oli pitkä ja merkit siitä, ettei kaikki ole kohdallaan, tavoittivat kyllä pitkäaikaisen vastuusosiaalityöntekijän. Syyttäjän mukaan asia on tullut ilmi oikeudenkäynnin aikana.

Tyttöä olisi voitu aidosti yrittää haastatella, myös lastensuojelulaki velvoittaa kuulemaan ja kirjaamaan lapsen mielipiteen. 

- Hän ei tavannut lasta kertaakaan kahden kesken. -- Kuinka lapsen asioista vastaava hoitaja voi tuntea lapsen ja tehdä lasta koskevia päätöksiä? Hän ei voi sitä tehdä, jos hän ei tunne lasta.

Syyttäjän puhui tilanteesta, jossa selvitykset ja kokonaisarviointi on jätetty tekemättä ja uskottu tytön isää vailla mitään perusteita. 

Puolustuksen loppulausunnot ovat iltapäivällä, terveydenhuollon henkilöstön maanantaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja