Mainos

Syyttäjä tyytymätön Vilja Eerikan tapauksen tuomioon – vie hovioikeuteen

Syyttäjä Tuire Tamminiemi kertoo, että hän aikoo ilmoittaa tyytymättömyyttään Vilja Eerikan tapauksesta annettuun tuomioon. 

– Esimerkiksi lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden syytekohdista käy ilmi, että lasta ei ole tavattu, kuultu tai hankittu hänelle edunvalvojaa tekoaikana. Näissä seikoissa lainsäännöksen velvoittavuus on selkeä. Nyt juuri näitä syytekohtia on nyt hylätty, Tamminiemi sanoo.

Tamminiemi ei myöskään ole tyytyväinen tuomittuihin rangaistusseuraamuksiin.

Kaksi syytetyistä tuomittiin

Syyttäjä vaati rangaistusta yhteensä neljälle lastensuojelun sosiaalityöntekijälle ja seitsemälle terveydenhuollon ammattihenkilölle virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteiden mukaan sosiaalityöntekijät olivat muun muassa laiminlyöneet lapsen kasvuolosuhteiden epäselvyyksien selvittämisen, eivätkä olleet ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi sosiaalityöntekijää tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta kahdeksanvuotiaana murhatun tytön tapauksessa. Yhdeksän syytteet hylättiin.

Johtava sosiaalityöntekijä sai sakkoja. Toisen tuomion saanut lapsen asioista vastannut sosiaalityöntekijä jätettiin tuomitsematta enempään rangaistukseen, koska tapaus oli jo vaikuttanut hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja työhönsä. 

Käräjäoikeus on katsonut, että sosiaalityöntekijän ja hänen lähiesimiehensä olisi pitänyt edistää asian tutkimista naapureilta tulleiden kahden ilmoituksen vuoksi ja ryhtyä kiireellisiin lastensuojelutoimenpiteisiin koulusta tulleiden kahden lastensuojeluilmoituksen vuoksi. Oikeus ei kuitenkaan katsonut, että työntekijä ja hänen lähiesimiehensä olisivat toimineet tahallisesti. 

Tytön isä ja äitipuoli tappoivat tytön äitienpäivänä vuonna 2012 kohdeltuaan tätä kaltoin pitkään. Heidät tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta, pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.