Mainos

Uhri kuljetettiin surman jälkeen ampumaradan lähelle – syyttäjä: Nainen ampui sängyssä makaavaa miestä ilmakiväärillä sydämeen ja yritti kaivaa luodin ulos pinseteillä

Ampumaradan läheisyydestä viime marraskuussa löytyneen miehen kuolemasta luettiin tiistaina syytteet Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii miehelle yhdeksän ja naiselle yhdeksän ja puolen vuoden vankeustuomiota taposta.

Epäilty henkirikos tapahtui pyhtääläisessä omakotitalossa. Syyttäjän mukaan mies ja nainen latasivat yhdessä ilmakiväärin, minkä jälkeen nainen ampui olohuoneen puolelta makuuhuoneeseen kohti uhrin sänkyä.

Nainen ja mies latasivat ilmakiväärin uudelleen, ja nainen ampui taas. Jälkimmäinen luoti lävisti uhrin sydämen ja toisen keuhkon, syytteessä sanotaan.

Kaksikkoa syytetään tapon lisäksi hautarauhan rikkomisesta. Naisen osalta syyte perustuu siihen, että hän yritti kaivaa pinseteillä luotia ulos uhrin rinnasta. Mies taas osallistui toisen miehen kanssa ruumiin kuljettamiseen.

Syyttäjän mukaan ruumis vietiin autolla Pyhtäältä Loviisaan, missä se jätettiin metsätielle ja peitettiin havuilla. Ruumiin löysi ampumaradan läheiseltä metsätieltä ohikulkija.

Nainen on esitutkinnassa tunnustanut ampumisen ja pinseteillä kaivamisen ja mies ilmakiväärin lataamisen ja ruumiin kuljettamisen.

Syyttäjä: Todisteita hävitettiin polttamalla

Kuljettamiseen osallistuneelle miehelle syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta hautarauhan rikkomisesta. Juttuun liittyy myös kolmas mies, jota syytetään rikoksentekijän suojelemisesta. Syyttäjän mukaan mies sai tietää siitä, että nainen oli ampunut uhrin kuoliaaksi. Tämän jälkeen he olivat yhdessä hävittäneet todisteita, muun muassa polttaneet sängyn patjan, tyynyn ja joitakin vaatteita. Kolmas mies pitää syyttäjän mukaan tuomita tuntuvaan sakkorangaistukseen.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että epäillyn henkirikoksen taustalla on mahdollisesti riita siitä, että uhrin olisi pitänyt muuttaa pois talosta. Henkirikoksen uhri oli alle viisikymppinen ja taposta epäillyt päälle kolmekymppisiä, poliisi kertoi.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja