Mainos

Syyttäjä: Hesperian puiston raiskaaja kuristi uhria kaulaliinalla

Syyttäjä vaatii 20-vuotiaalle irakilaismiehelle vähintään neljän ja puolen vuoden vankeustuomiota Helsingin Töölössä Hesperian puistossa marraskuussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Syyttäjän vaatimus tulee ilmi haastehakemuksesta, jonka Helsingin käräjäoikeus julkisti osittain torstaina.

Raiskaus tapahtui Hesperian puistossa aamuyöllä viime marraskuun lopussa. Uhri ja tekijä eivät entuudestaan tunteneet toisiaan.

Nainen rimpuili, mies kuristi kaulaliinalla

Syyttäjän teonkuvauksen mukaan irakilaismies pysäytti kotimatkallaan olleen naisen ja pyysi tältä tulta. Naisen jatkettua matkaansa, mies laittoi kaulaliinansa ja kätensä takaapäin naisen kasvojen eteen.

Kun nainen alkoi rimpuilla tilanteessa ja yritti ottaa kaulaliinaa pois kasvoiltaan, mies kuristi naista kaulaliinalla.

– Kuristaminen on ollut voimakasta ja estänyt hetkittäin hapensaannin. Asianomistaja (nainen) on jatkanut yrityksiään puolustautua hyökkäystä kohtaan, huutanut apua ja päässyt tässä vaiheessa irti miehestä, syytteessä kuvaillaan.

Muutaman juoksuaskeleen jälkeen mies kuitenkin sai naisen taas kiinni, tarttui tätä ylävartalosta ja alkoi jälleen kuristaa kaulaliinalla takaapäin.

– Mies on raahannut naisen hiekkatietä pitkin ja työntänyt pusikkoon, jolloin nainen on kaatunut selälleen maahan.

– Mies on tarttunut naista olkapäästä ja painanut tätä rinnan ja kaulan päältä maata vasten. Kuvatulla menettelyllään mies on  murtanut naisen vastarinnan ja saanut tämän sellaiseen pelkotilaan, ettei tämä ole enää uskaltanut vastustaa tekoa fyysisesti, syytteessä sanotaan.

Nainen kielsi moneen kertaan

Syytteen mukaan mies raiskasi naisen, vaikka tämä moneen kertaan kielsi.

– Raiskaus on tehty erityisen raa’alla tavalla. Raiskausta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä ottaen huomioon muun muassa osapuolten välinen fyysinen kokoero, suojaamattomasta yhdynnästä tartutettu sukupuolitauti sekä teon yllätyksellisyys asianomistajalle, syytteessä sanotaan.

Syytetty 20-vuotias mies myöntää syyllistyneensä perusmuotoiseen raiskaukseen, mutta hän kiistää törkeän tekomuodon. Käräjäoikeus julkisti torstaina myös syytetyn oikeudelle antaman kirjallisen vastauksen.

Syytetty tuli Suomeen turvapaikanhakijana viime syksynä.

Uhriksi joutunut nainen vaatii 20-vuotiaalta yhteensä yli 21 000 euron korvauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.