Syyttäjä: Aarnion rikastuminen johtui huumekaupoista, ei satumaisesta palkkiosta

Miksi Aarnio pitäisi tuomita? MTV seuraa loppulausuntoja 1:05

Syyttäjä jatkoi Jari Aarnion huume- ja virkarikoshaaran loppulausuntoaan aamupäivällä kertomalla näkemyksensä Aarnion varallisuudesta.

Syyttäjä Mikko Männikkö nosti esiin muun muassa Aarnion käteisvarallisuuden ja hänen tontiltaan löytyneen rahakätkön. Männikön mukaan rahat ovat peräisin Aarnion johtamasta satojen kilojen huumekaupasta.

Syyttäjän mukaan Aarnion pihalle asetetun kameravalvonnan tietyistä puutteista huolimatta olisi epäuskottavaa, että joku olisi lavastanut rahakätkön Aarnion tontille hänen kertomansa mukaisesti. Männikkö muistutti, että vinkki rahakätkön sijaintiin saatiin Aarniolta, joka kiinnioton jälkeen pyysi levittämään pihalle kuorikatetta.

Syyttäjän loppulausunto Aarnio-jutussa 2:25

- Miksi se kuorikatteen levitys juuri tässä vaiheessa olisi se kaikkein tärkein asia? Vähän ihmetyttää.

Männikön mukaan pakkaustapa viestii ammattimiehen kätköstä. Hänen mukaansa pakkaukset oli tehty niin, että kätköä ei ollut tarkoitettu löydettäväksi.

"Onhan tämä kovaa näyttöä"

Aarnion selitystä lähes puolen miljoonan euron käteisvaroista syyttäjä ei pidä uskottavana.

Aarnion mukaan hän olisi saanut käteisvarat kuolleelta miljonääriltä, jota hän kertoi auttaneensa muun muassa suomalaisten luksusprostituoitujen viemisessä arabimaihin.

Syyttäjä katsoo, että tarinan yksityiskohdat ovat epäuskottavat muun muassa siksi, että Aarnio olisi tehnyt työtä ilman palkkaa ja sitä olisi seurannut satumainen palkkio.

- Aarniolla on ollut käytössä selvittämätöntä verovalvonnan ulkopuolista rahaa. Kun täällä käsitellyn kaltainen huumekauppa tuottaa juuri selittämätöntä käteistä, niin onhan tämä kovaa näyttöä, syyttäjä Männikkö sanoi.

Syyttäjä Männikön mukaan kunniallisen poliisin olisi mahdotonta osallistua Aarnion kertomuksen kaltaiseen toimintaan, johon liittyvät kerrotulla tavalla prostituoidut.

-Jos on (mahdollista), niin kyse ei ole ainakaan sellaisesta hyvämaineisesta poliisista, mistä prosessin alussa lähdettiin liikkeelle, Männikkö sanoi.

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausaine- ja virkarikoksista. Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat