Mainos

Aarnio tyrmää yhä tontiltaan löytyneen yli 60 000 euron rahakätkön lavastuksena: "Rahoista olisi löytynyt homeitiöitä"

Jari Aarnio sanoo, että ei ilmoittanut miljonääriliikemiehen rahoja verottajalle potkujen pelossa.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio tyrmää yhä hovioikeudessa hänen tontiltaan löytyneen yli 60 000 euron rahakätkön lavastuksena. Syyttäjän mukaan kyseessä ovat Aarnion törkeistä huumerikoksista saamat rahat.

Aarnion mukaan rahat olisivat olleet löytöhetkellä jo homeessa. Tämä johtuu siitä, että löytöhetkellä rahoja ei ollut pakattu muoviin vaan ne olivat ämpärissä paljaaltaan.

– Rahoista olisi löytynyt homeitiöitä, Aarnio sanoo.

Aarnio tulkitsee esitutkinnan kuvamateriaalia niin, että kätkö olisi löytynyt hänen Porvoon tontiltaan jo ensimmäisen kotietsinnän aikana, jos se olisi ollut hänen tekemänsä. Tämä johtuu Aarnion mukaan siitä, että multaa ja kuorikatetta ei ole tässä vaiheessa vielä levitetty kätkökohdan päälle.

Aarnio myös sanoo, että ei ole syyttänyt keskusrikospoliisia kätkön lavastuksesta.

– En ole missään vaiheessa kertonut, että KRP on tämän jemman tehnyt. Olen vain sanonut, että minun tekemäni se ei ole. Ja heti kun asianajaja saapuu paikalle, niin joku täräyttää tikun oikeaan kohtaan.

Hän tuskaili oikeudessa myös sitä, että kätkön tekninen tutkinta on ollut puutteellinen.

Aarnio sai käräjillä 10 vuotta vankeutta muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Lisäksi hänellä on lainvoimainen kolmen vuoden tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta.

2:02

Pitää yhä kiinni yli 400 000 euron tarinasta

Aarnio uusi hovioikeudelle myös kertomuksensa miljonääriliikemiehestä, jota hän on sanonut konsultoineensa turvallisuusnäkökulmasta.

Aarnio on kertonut, että pelasti miehen tshetsheenirikollisilta ja sai yli 400 000 euron ylimääräisen käteisvarallisuutensa myöhemmin jälkikäteisenä palkkiona useista eri palveluksista.

Käräjillä Aarnio kertoi, että olisi auttanut miestä välittämään pohjoismaisia prostituoituja arabimaihin. Aarnio ei palannut kertomukseen prostituoiduista hovioikeudessa, mutta ei myöskään kiistänyt sitä.

Aarnion mukaan mies oli päättänyt antaa rahat ennen kuolemaansa.

– Hän sanoi, että jättää mulle jotain fyrkkaa. Mainitsi jotain, että palvelus palveluksesta.

Aarnio sanoo, että rahoja ei olisi pitänyt ottaa. Hän kertoo, että arvioi saavansa rahanpesusta potkut, jos olisi ilmoittanut summan yhtäkkiä verottajalle.

– Koko tämä episodihan on pieleen mennyt. Nyt kun arvioi, niin ei olisi koskaan pitänyt rahoja ottaa.

2:20

4:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.