Mainos

"Aarnion käteisvarat ovat kovaa näyttöä"

1:05

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun loppulausunnot alkoivat tänään syyttäjien 8,5 tunnin Powerpoint-vyörytyksellä.

Paperille siirrettynä lähes 200 sivun mittaisten kalvosulkeisten tarkoituksena oli tiivistää syyttäjien näkemys, jonka mukaan Aarnio on satojen kilojen huumekaupan masinoinut Pasilan mies.  

-Ympyrä sulkeutuu. Viime keväänä aloitin kysymällä, kuka on Pasilan mies. Nyt voin sanoa, että Pasilan mies on Jari Aarnio, sanoi syyttäjä Pihla Keto-Huovinen.  

Aamupäivällä Keto-Huovinen pureutui Aarnion rikoskumppaneiksi epäiltyjen Malmin naisen ja entisen United Brotherhood -pomon esitutkintakertomuksiin. Molemmat ovat pyörtäneet puheensa oikeudessa. 

Malmin naisen esitutkintakertomus kytki Aarnion suoraan huumekauppaan, ja UB-pomo kertoi muun muassa toimittaneensa vuonna 2012 Aarnion käskystä puhelimen Turun United Brotherhoodin kerhotilojen alle. 

Syyttäjän mukaan puhelin toimitettiin kerhotilojen alle lavastustarkoituksessa ja Aarnio pyrki sotkemaan Pasilan miestä koskevaa tutkintaa lisäksi muun muassa seurantalaiteyhtiö Trevocilta pyytämällään laitteistolla, joka manipuloi puhelinten imei-koodeja.  
Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.  

"Syyttäjät esittävät lennokkaan tarinan"  

Puolustus on jutussa vedonnut siihen, että Pasilan miestä ei ole olemassa. Puolustuksen mukaan syyttäjien todisteena käyttämät teletiedot ovat peräisin Helsingin huumepoliisien yhteyspuhelimista, joilla eri poliisit ovat pitäneet yhteyttä tiedottajiin.  

Syyttäjien mukaan Pasilan miehen puhelimet osuvat liian hyvin yksiin Aarnion liikkeiden kanssa, mikä syyttäjän mukaan todistaa Aarnion käyttäneen puhelimia.  

-Pitäisi olla aikamoinen Aku Ankan tuuri, että puhelimet sattuisivat aina olemaan samassa paikassa, Keto-Huovinen sanoi. 

Loppulausunnosta merkittävä osa käsitteli puhelinliikenteen välisiä yhteyksiä, jotka todistavat syyttäjän mukaan muun muassa Aarnion rikoskumppaniksi epäiltyjen esitutkintakertomukset oikeaksi.

Aarnion puolustus pääsee pitämään loppulausuntonsa torstaina, ja Aarnio tyytyi kommentoimaan väitteitä istuntotauolla vain pikaisesti.  

- Syyttäjät esittävät tämän hyvin lennokkaan tarinansa tällä tavalla, Aarnio sanoi.  

"Miksi kuorikate oli tärkein asia?" 

Yksi osa syyttäjien perusteista Aarnion syyllisyydelle ovat lähes puolen miljoonan ylimääräiset käteisvarat.   

Aarnio sanoo saaneensa rahat vuonna 2002 kuolleelta liikemieheltä, jonka hän ja hänen virolainen kollegansa ovat kertoneet pelastaneensa tshetsheenirikollisten kynsistä.

Aarnion mukaan hän myös auttoi liikemiestä toimittamaan suomalaisia luksusprostituoituja arabimaihin.  

 Syyttäjä Mikko Männikön mukaan rahoille löytyy uskottavampi selitys.  

-Aarniolla on ollut käytössä selvittämätöntä verovalvonnan ulkopuolista rahaa. Kun täällä käsitellyn kaltainen huumekauppa tuottaa juuri selittämätöntä käteistä, niin onhan tämä kovaa näyttöä, Männikkö sanoi.  
Männikkö ei ostanut myöskään Aarnion kertomusta Aarnion tontilta vuonna 2014 löytyneestä lavastetusta yli 60 000 euron rahakätköstä.

Männikkö muistutti, että vihje rahakätkön sijainnista saatiin Aarniolta, joka kiinniottonsa jälkeen pyysi levittämään pihalle kuorikatetta.  

-Miksi se kuorikatteen levitys juuri tässä vaiheessa olisi se kaikkein tärkein asia? Vähän ihmetyttää.  

Syyttäjä vaatii Aarniolle 13 vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huume- ja virkarikoksista. 

2:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.