Mainos

Puolustus: Oikeuden tehtävä ei ole arvioida Aarnion toiminnan eettisyyttä

Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huumausaine- ja virkarikosjutussa puolustus kertoi iltapäivällä näkemyksiään Aarnion varallisuudesta.

Jari Aarnion asianajajan Riitta Leppiniemen mukaan syyttäjän näkemys Aarnion pihalta löytyneen rahakätkön ammattimaisesta kätkemisestä ei pidä paikkaansa. Hän tähdentää, että se olisi aivan liian helppo löytää esimerkiksi metalliosan takia.

– Ämpärissä oli metallisanka. Sehän olisi aivan järjetöntä. Tämän väitetään olevan ammattimiehen kätkö. Lisäksi rahat eivät olleet muovipussissa, vaan valtoimenaan. Ja tämän väitetään olleen ammattimiehen kätkö, Leppiniemi sanoi.

Syyttäjän mukaan Aarnion pihalle asetetun kameravalvonnan tietyistä puutteista huolimatta olisi epäuskottavaa, että joku olisi lavastanut rahakätkön Aarnion tontille hänen kertomansa mukaisesti.

Syyttäjä muistutti omassa loppulausunnossaan, että vinkki rahakätkön sijaintiin saatiin Aarniolta, joka kiinnioton jälkeen pyysi levittämään pihalle kuorikatetta.

"Täällä ei käsitellä Aarnion toiminnan eettisyyttä"

Leppiniemi kertasi oikeudessa Aarnion kertomuksen, jonka mukaan Aarnio olisi saanut rahat vuonna 2002 kuolleelta miljonääriltä.

Leppiniemen mukaan oikeuden tehtävä ei ole arvioida Aarnion eettisyyttä, vaan arvioida törkeitä huume- ja virkarikossyytteitä syytteiden määrittelemältä ajalta.

– Totta kai voidaan keskustella siitä, miten eettistä Aarnion toiminta oli. Mutta ei täällä sitä käsitellä. 

Puolustus otti kantaa myös syyttäjän väitteeseen siitä, että Helsingin huumepoliisissa olisi kyseenalaisella tavalla suojeltu tietolähteitä. Asianajaja Leppiniemi muistutti, että huumetynnyreiden tutkinnassa oli jo alun perin mukana myös keskusrikospoliisi. Hänen mukaansa tietolähteiden toiminnan peittely olisi tullut esiin KRP:n roolin takia.

Syyttäjä vaatii Aarniolle aiemman Trevoc-haaran rangaistuksen lisäksi vähintään 11 vuoden vankeusrangaistusta. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.   

2:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.