Syyttää hoitovirhettä – 62-vuotias mies järkyttyi leikkauksen jälkeen: "Katsoin alas ja näin, että minulta puuttui kives"

7:57
Myös kroonisen kivun kanssa voi elää. Lisää aiheesta yllä olevalla videolla.

62-vuotias brittimies syyttää maansa terveydenhoitojärjestelmää siitä, että kirurgi poisti toisen hänen kiveksistään mönkään menneen leikkauksen seurauksena. Aiheesta uutisoi muun muassa Metro.co.uk-sivusto.

Kahden lapsen 62-vuotias isä syyttää Ison-Britannian julkista terveydenhoitojärjestelmää hoitovirheestä, sillä kirurgi poisti hänen oikean kiveksensä pieleen menneen operaation takia.

Miehellä oli alun perin diagnosoitu vesityrä. Kiveksen ympärille oli muodostunut nesteen täyttämä rakkula. Hän sai lähetteen leikkaukseen, jossa rakkula oli tarkoitus tyhjentää.

Kives tulehtui ja tarvittiin uusi leikkaus

Huhtikuussa tehdyn operaation suoritti urologi Ashutosh Jain Furnessin sairaalassa. Leikkaus kesti 30 minuuttia.

Väitetyn hoitovirheen vuoksi kives kuitenkin tulehtui. Mies joutui uuteen leikkaukseen kaksi päivää myöhemmin ja toinen hänen kiveksistään poistettiin kokonaan. Jälkimmäisen leikkauksen suoritti toinen lääkäri.

"En tiennyt, mitä sanoa"

Kun mies heräsi, hän huomasi, että oikea kives oli poistettu. Järkytys oli suuri. Mies väittää, että hänelle ei kerrottu, mitä uudessa leikkauksessa tarkalleen tapahtuisi.

– Katsoin alas ja näin, että minulta puuttui kives. En tiennyt, mitä sanoa. Olin shokissa. Konsultoiva lääkäri vei minut ultraan ja sanoi, ettei ole koskaan nähnyt samanlaista sotkua, nimettömänä pysytellyt mies kertoi Daily Mail -sivustolle.

Mies on varma hoitovirheestä

Mies on varma, että lääkäri Jainin tekemässä operaatiossa tapahtui jotain, minkä vuoksi hän joutui uudelleen leikkaukseen, jossa kives oli pakko poistaa.

Mies väittää, että ensimmäisen operaation jälkeen hänen kivekseensä oli laitettu injektioruisku, jonka avulla nestettä yritettiin saada pois. Miehen mukaan kukaan ei tyhjentänyt tai tarkistanut ruiskua vuorokauteen. Sitten kives tulehtui ja mies joutui uudelleen leikkaukseen.

Morfiinia kipuihin

Yleensä potilas pääsee tämän leikkauksen jälkeen kotiin jo samana päivänä, mutta valituksen tehnyt mies joutui olemaan sairaalassa 12 päivää.

Lehtitietojen mukaan mies saa leikkauksen aiheuttamien kipujen takia morfiinia. Lisäksi hän on niin häpeissään tilanteesta, että ei kehtaa näyttäytyä alasti vaimonsa edessä.

Mies on tehnyt asiasta valituksen. Viranomaisten mukaan tapaus otettiin tutkittavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja