Syyte: Mies ampui sohvallaan nukkunutta tuttavaansa käsiaseella lähietäisyydeltä rintaan – yritti ampua myös päähän, mutta aseen toimintavirhe pelasti uhrin

Mies ampui nukkuvaa tuttavaansa lähietäisyydeltä rintaan ja käsivarteen. Hän yritti ampua uhriaan myös päähän, mutta ase ei jostakin syystä lauennut.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alkoi tänään käsitellä viime lokakuussa tapahtunutta väkivallantekoa, jossa vain sattuma näyttää pelastaneen uhrin hengen. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta murhan yrityksestä.

Mies tunnustaa ampuneensa kaksi laukausta tuttavaansa kohti, mutta kiistää tahallisuuden. Hän on ollut vangittuna lokakuun puolivälistä lähtien.

Rikos tapahtui miehen yksityisasunnossa Vantaalla. Syytetty oli viettänyt asunnollaan yöllä aikaa tuttaviensa kanssa. 

Mies oli kesken kaiken poistunut asunnoltaan jonnekin ja palannut sinne kahden tunnin kuluttua. Nyt hänellä oli mukanaan revolverityyppinen ase.

Mies alkoi osoitella aseella asunnossaan olevia tuttaviaan, meni sohvalla nukkuneen miehen viereen ja ampui lähietäisyydeltä miestä rintaan.

Kun uhri yritti nousta ylös sohvalta, mies ampui häntä käsivarteen ja yritti myös ampua päähän. Päähän kohdistettu laukaus ei onnistunut, sillä ase ei lauennut.

Vaikeita ampumavammoja

Uhri sai vaikeita ampumavammoja. Luodit vaurioittivat miehen keuhkoja, maksaa, selkärankaa ja pirstoivat käsivarren luun.

Syyttäjän mukaan miehen tarkoituksena oli tappaa nukkuva uhri. Syyttäjän mukaan teko tapahtui raa'alla ja julmalla tavalla. Lisäksi se oli kokonaisuuten ahuomioiden törkeä, koska se kohdistui nukkuvaan ihmiseen.

Tilanteella oli kaksi silminnäkijää.

Syyttäjä vaatii asemiehelle rangaistusta myös laittomasta uhkauksesta liittyen toiseen todistajaan kohdistettuun aseella osoittamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja